Haberler

Gürsel Tekin: Başbakana Çok Önemli Olduğunu Düşündüğüm Bir Soru Var

Chp Genel Sekreteri Gürsel Tekin, "Başbakana çok önemli olduğunu düşündüğüm bir soru var? Bir önceki Diyarbakır Valimizin hangi gerekçelerle değiştirildiğini çok merak ediyoruz" dedi.

Chp Genel Sekreteri Gürsel Tekin, "Başbakana çok önemli olduğunu düşündüğüm bir soru var? Bir önceki Diyarbakır Valimizin hangi gerekçelerle değiştirildiğini çok merak ediyoruz" dedi.

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, seçim çalışmaları kapsamında ziyarette bulunduğu Kadıköy Salı Pazarı'nda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Dün Diyarbakır'da 2 polisin şehit olduğu 7 IŞİD'li teröristin öldürüldüğü operasyonla ilgili bir soruyu yanıtlayan Gürsel Tekin, "Herhangi bir Diyarbakırlıya sorduğunuzda IŞİD hücre evlerinin nerede olduğunu herkes biliyordu. Ama bir tek bilmeyen AKP iktidarıydı. Dün 2 kardeşimiz şehit olduktan sonra fark ettiklerini gördük. Bu çok acı bir olay, maalesef önümüzdeki günlerde daha fazlasının yaşanmayacağı bir önlemin alınmasını da bekliyoruz" dedi.

BAŞBAKANA "VALİYİ NEDEN GÖREVDEN ALDINIZ" SORUSU...

Gürsel Tekin, Türkiye'de son dönemde IŞİD'in saldırılarında 200'ün üstünde şehit olduğunu ifade etti. Başbakan Ahmet Davutoğlu'na önceki Diyarbakır Valisi Cahit Kıraç'ı neden görevden aldığını soran Tekin, şöyle konuştu: "Başbakana çok önemli olduğunu düşündüğüm bir soru var? Bir önceki Diyarbakır Valimizin hangi gerekçelerle değiştirildiğini çok merak ediyoruz. Kısmen kamuoyuna yansımayan ancak bizim aldığımız bilgiye dayalı olarak sayın Vali Diyarbakır'a gider gitmez jandarma istihbarata, Milli İstihbarata ve çeşitli istihbarat örgütlerine bölgede IŞİD kampları var mı şeklinde IŞİD ile ilgili bilgi istediği için mi acaba görevinden alındı. Bunu çok merak ediyoruz. Belki o gün çok doğru olmayabilirdi. Ancak şimdi görüyoruz ki çok denk düşüyor"

CHP GENEL MERKEZİ ÖNÜNDE ATEŞ AÇILMASI

Gürsel Tekin, dün Ankara'da CHP Genel Merkezi önünde 5 el ateş açılması olayıyla ilgili bir soru üzerine kısa bir değerlendirmede bulundu. Olayın nedeninin halen bilinmediğini kaydeden Tekin, "Sayın İçişleri Bakanı aradı ve çok detaylı bir şekilde araştıracaklarını, sonuçla ilgili olarak bize ve kamuoyuna bilgi verileceğini ifade etti" diye konuştu.

SANDIK GÜVENLİĞİ

Bir gazetecinin "Sandık güvenliği ile ilgili CHP özel bir çalışma yürütüyor mu?" şeklindeki bir sorusuna ise Tekin, seçmenlerin sandıkları koruyacaklarını belirterek, seçim güvenliğini üstleneceklerine olan inancını dile getirdi. Tekin, "Türkiye açısından utanç kaynağı olan bir şeyi söylemek istiyorum. Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı(AGİT) son yüzyılda olağanüstü bir sayıyla seçimi denetleyecekler. Bu Türkiye için büyük bir ayıptır. AGİT'in önlem alması seçim konusunda kimsenin tereddütü olmasın. Hiç kimse merak etmesin, bu seçim ya olacak ya olacak..." dedi.

"EŞKİYALIĞIN ÖTESİNDE BİR SİSTEM İLE KARŞI KARŞIYAYIZ"

Gürsel Tekin, Koza İpek Grubu'na kayyum atanmasını ise hukuksuzluk olarak niteledi. Tekin, "Buna eşkıyalık sistemi bile denemez çünkü onun da kendi iç dünyasında kuralları vardır. Maalesef eşkıyalığın ötesinde bir sistem ile karşı karşıyayız. Önce kablolar kesildi, baskılar yapıldı. Şimdi de insanların mal varlıklarına el konuluyor. Hiç kimse korkmasın, 1 Kasım'dan sonra bu zulüm bitecektir" dedi.

'SALI PAZARI'NDA SEÇİM ÇALIŞMALARI

Öte yandan Gürsel Tekin, Salı Pazarı ziyaretinde pazarcı esnafı ve vatandaşlarla sohbet edip partisi için oy istedi. Ziyaretiyle ilgili de açıklamalarda bulunan Tekin, Salı Pazarı'nı çok iyi bildiğini kaydederek emekliden esnafa kadar herkesin CHP iktidarına ihtiyacı olduğunu ifade etti. Tekin, "Bu pazara her gelişimizde doğal olarak yurttaşlarımızın önceliği doğal olarak pahalılık olurdu. Ama şimdi herkesin birinci önceliği can güvenliği ve Türkiye nereye gidecek korkusu herşeyin önüne geçmiş. Bütün bu korkuları ortadan kaldıracak tek irade CHP iktidarıdır. Terör örgütleriyle, yasa dışı örgütlerle Türkiye Cumhuriyeti gibi bir devletin ilişki kurması mümkün değildir" diye konuştu.

Gürsel Tekin, daha sonra Sultanbeyli'ye geçerek seçim çalışmalarına burada devam etti. Tekin, Sultanbeyli Meydanı'nda partisine ait seçim çadırında vatandaşlara aşure dağıttı. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Gürsel Tekin Diyarbakır Kadıköy Politika Güncel Haberler

title