Haberler

Güneydoğu'da "Nevruz Bayramı" kutlandı

Güncelleme:

Mardin, Batman, Şırnak ve Siirt'te Nevruz Bayramı dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Mardin, Batman, Şırnak ve Siirt'te Nevruz Bayramı dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Kültür Turizm ve Sosyal İşler Müdürlüğünce 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı'nda Nevruz Bayramı dolayısıyla etkinlik gerçekleştirildi.

Etkinlikte, nevruz ateşi protokol üyeleri tarafından yakıldı, halaylar çekildi ve halk oyunları sergilendikten sonra vatandaşlara da çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mahmut Demirtaş, yurt içi ve dışında kutlanan nevruzun huzur getirmesi temennisinde bulundu.

Demirtaş, "Nevruz ateşini yaktık. Memleketimize huzur, barış ve bereket getirmesini diliyoruz. Tüm hemşerilerimizi buradan sevgi ile selamlıyorum." dedi.

Etkinliğe, Mardin Gençlik ve Spor İl Müdürü Beytullah Birlik, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Süzen ve kamu kurum müdürleri katıldı.

Kızıltepe İlçe Belediyesi tarafından Otogar Meydanı'nda düzenlenen etkinlikte, Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam ve protokol üyeleri nevruz ateşini yaktı.

Kaymakam Çam, "bolluk, kardeşlik ve bereket" olarak tanımladığı nevruzun, temsil ettiği değerlere uygun kutlanmasının önemli olduğunu kaydetti.

Şiddet ve terörü övmenin nevruza ihanet olduğunu ifade eden Çam, şöyle devam etti:

"Her kim bu ortak bayramı milletimizi kutuplaştırmanın, birbirine kırdırmanın aracı haline getiriyorsa o nevruzu istismar ediyor demektir. Nevruz toplumun bütün kesimlerinin ortak değeri ve bayramıdır. Nevruz ayrışmanın değil, birleşmenin adıdır. Nevruz Nazım'ın deyimiyle bir ağaç gibi tek ve hür, bir orman gibi kardeşçe yaşayabilmenin adıdır. Burada siz birliğin, beraberliğin, kardeşliğin tarihini yazıyorsunuz. Nevruzu yıllarca siyasi argüman olarak kullanıp taşkınlık çıkartan, taş atanlara, saldıranlara inat kardeşlik ve huzur içerisinde nevruzun nasıl kutlanacağını tüm dünyaya gösteriyorsunuz."

Kaynak: AA / Güncel

Güncel Haberler

title