Haberler

Gündem Özeti / 27 Aralık 2013

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya Üniversitesi Kültür Merkezi'nde, teknokent binası ile yapımı tamamlanan tesislerin açılışını yapacak.

Fahri doktora tevdi töreni ve Kent Meydanı'nda toplu açılış törenine katılacak Erdoğan, daha sonra Sapanca-Köseköy hattında, Ankara- İstanbul Yüksek Hızlı Treni'nin test sürüşlerini başlatacak.

(Sakarya/13.00/14.30/16.00

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, MÜSİAD şubesinin açılış töreni ve gala yemeğine katılacak.

(Manisa/13.30/14.30)

2- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, bazı etkinliklere katılacak, halka hitap edecek, ticaret odası, valilik, ticaret borsası, esnaf ve sanatkarlar odaları birliği, belediye, AK Parti il başkanlığı ve ihracatçılar birliğini ziyaret edecek.

(Denizli/10.30-17.30)

3- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği yönetim kurulu üyeleriyle toplantı yapacak, KCTEAŞ tarafından verilen öğle yemeğine katılacak.

(Kayseri/10.30/13.00)

4- Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, valiliği ziyaret edecek, Ege Bölgesi Sanayi Odasının başarılı sanayiciler ödül törenine katılacak, ?il ticaret müdürlüğü ve AK Parti il başkanlığını ziyaret edecek.

(İzmir/11.15-16.30)

5- Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen "Seyyahinden Turizme" temalı gezici serginin açılışına katılacak.

(İstanbul/19.30)

6- BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, geçen yıl hayatını kaybeden eski Milletvekili Şerafettin Elçi için Cizre'de düzenlenen anma programı ve mevlitte bulunacak.

(Şırnak/10.00)

7- MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, partisinin il başkanlığında basın toplantısı yapacak.

(İzmir/11.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları izleniyor.

(Şam/Halep)

2- Mısır'da, Müslüman Kardeşler Teşkilatının (İhvan) "terör örgütü" ilan edilmesinin yansımaları ve darbe karşıtı gösteriler takip ediliyor.

(Kahire/İskenderiye)

EKONOMİ

1- Türkiye İstatistik Kurumu, 2013 yılı bitkisel üretim istatistiklerini açıklayacak, "2011 Bölgesel Gayrisafi Katma Değer" haber bültenini yayımlayacak.

(Ankara/10.00)

GÜNCEL

1- Sanatçı Adnan Şenses'in cenazesi, Teşvikiye Camisi'nde ikindi vakti kılınacak namazın ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

(İstanbul/14.00)

2- Mehmet Akif Ersoy'un vefatının 77. yılı

İstiklal Marşı'nın yazarı Mehmet Akif Ersoy, Edirnekapı Şehitliği'ndeki kabri başında anılacak.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Mehmet Akif Ersoy anısına, Din Hizmetleri Genel Müdürlüğünce Tacettin Dergahı'nda düzenlenen programa katılacak.

(İstanbul/10.00/Ankara/10.30)

SPOR

1- Spor Toto Süper Lig'de 17. haftanın ilk maçlarında Gençlerbirliği-Beşiktaş, Kasımpaşa-Akhisar Belediyespor karşı karşıya gelecek.

(Ankara/İstanbul/20.00)

2- Atletizmde 78. Büyük Atatürk Koşusu, Dikmen Keklik Pınarı'ndan verilecek startla yapılacak.

(Ankara/14.00)

3- Türkiye Karate Şampiyonası, Düzce 18 Temmuz Spor Salonu'nda başlayacak.

(Düzce/10.30)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Ak Parti İstanbul Politika Güncel Haberler

title