Haberler

Gündem / 31 Mart 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'deCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ı, St. Regis Oteli'nde kabul edecek, ikili görüşmeler ve kabuller gerçekleştirilecek.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'de

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ı, St. Regis Oteli'nde kabul edecek, ikili görüşmeler ve kabuller gerçekleştirilecek.

Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama tarafından Beyaz Saray'da devlet ve hükümet başkanları onuruna düzenlenecek akşam yemeğine katılacak.

(Washington) (Fotoğraflı – Görüntülü)

2- Başbakan Ahmet Davutoğlu, ATO Congresium'da düzenlenecek "Aday Öğretmen Yetiştirme Süreci 1. Değerlendirme Toplantısı"na katılacak, Çankaya Köşkü'nde ABD Kongre heyeti ile akşam yemeğinde bir araya gelecek.

(Ankara/10.30/19.30) (Fotoğraflı – Görüntülü)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman başkanlığındaki bir grup belediye başkanını kabul edecek.

(Ankara/13.00) (Fotoğraflı – Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, kamu kuruluşu temsilcileriyle gerçekleştirilecek toplantıya katılacak, Valilikte basın toplantısı düzenleyecek, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile yemekli toplantıda bir araya gelecek.

(Diyarbakır/10.30/13.00/18.30) (Fotoğraflı – Görüntülü)

2- HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, akademisyen Esra Mungan'ın tutuklu bulunduğu Bakırköy Cezaevi önündeki "özgürlük nöbeti"ne katılacak.

(İstanbul/13.00) (Fotoğraflı – Görüntülü)

3- TBMM'den

Genel Kurulda, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu kurulmasına dair kanun tasarısının görüşmelerine devam edilecek.

(14.00) (Fotoğraflı)

Adalet Komisyonunda, Cezai Konularda Adli İşbirliği Kanunu Tasarısı'nın görüşmelerine başlanacak.

(10.30) (Fotoğraflı – Görüntülü)

EKONOMİ

1- Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Ambalajlı Süt ve Süt Ürünleri Sanayicileri Derneğinin 4.Olağan Genel Kuruluna iştirak edecek.

(Ankara/09.30) (Fotoğraflı – Görüntülü)

2- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 4.5G teknolojisiyle ilgili açıklamalarda bulunacak.

(Ankara/10.30) (Fotoğraflı – Görüntülü)

3- Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanı Mustafa Yılmaz, "Istrade 2016 - Enerji Ticareti ve Tedariği Zirvesi"ne katılacak.

(İstanbul /09.30) (Fotoğraflı – Görüntülü)

4- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, haftalık para-banka ve menkul kıymet istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara /14.30)

5- TÜİK, Türkiye ekonomisine ilişkin 2015 yılı büyüme rakamı ile bu yılın şubat ayı dış ticaret verilerini duyuracak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Slovenya'da Ulusal Meclis AB İşleri Komisyonu ve Dış Politika Komisyonu Başkan ve üyeleriyle görüşecek, Cumhurbaşkanı Borut Pahor tarafından kabul edilecek.

(Ljubljana) (Fotoğraflı – Görüntülü)

2- Lahey'deki Eski Yugoslavya Uluslararası Ceza Mahkemesi, Bosna Hersek, Hırvatistan ve Sırbistan'da Sırp olmayan halklara yönelik işlenen suçlar nedeniyle yargılanan Çetnik lider Vojislav Seselj hakkındaki kararını açıklayacak.

(Lahey) (Fotoğraflı – Görüntülü)

3- Belçika'daki Türkler ve Avrupa Türk Demokratlar Birliği Belçika Şubesi, terör örgütü PKK hakkındaki gerçekleri ortaya koymak için Brüksel'de çadır kuracak.

Çadıra, terör saldırılarında yaşamını yitiren Türk vatandaşlarının yanı sıra Belçika, Fransa ve Pakistan'daki saldırılarda ölenlerin fotoğrafları asılacak.

(Brüksel) (Fotoğraflı – Görüntülü)

4 - İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, mevkidaşı Lübnan Dışişleri Bakanı Cibran Basil ile basın toplantısı düzenleyecek.

(Beyrut) (Fotoğraflı – Görüntülü)

5- Suriye'deki iç gelişmeler, rejim kuşatması altındaki bölgelerde insani durum ve diplomasi trafiği takip edilecek.

(Washington/Moskova/Halep/İdlib/Şam) (Fotoğraflı – Görüntülü)

6- Irak güvenlik güçlerinin Musul'da terör örgütü DAEŞ'e yönelik operasyonları devam ediyor.

(Bağdat/Enbar/Kerkük/Musul) (Fotoğraflı – Görüntülü)

KÜLTÜR-SANAT

1- Sakıp Sabancı Müzesi'nde, Koleksiyon Buluşmaları etkinliğinde Osmanlı döneminden bugüne kitap tasarımı örnekleri incelenecek.

(İstanbul/15.00) (Fotoğraflı – Görüntülü)

2- Venedik Barok Orkestrası, Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda konser verecek.

(İstanbul/20.00) (Fotoğraflı – Görüntülü)

GÜNCEL

1- Hukuk firması Amsterdam&Partners yetkilileri, ABD'de faaliyet gösteren Fetullah Gülen'e yakın Charter okullarında yapılan yolsuzluk ve hukuksuzluklara ilişkin basın toplantısı düzenleyecek.

(Washington) (Fotoğraflı – Görüntülü)

2- Hava Harp Akademisi koordinatörlüğünde "Uluslararası Hava Harekatı Sempozyumu", Harp Akademileri Komutanlığı Atatürk Harp Oyunu ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştiriliyor.

(İstanbul/09.00) (Fotoğraflı – Görüntülü)

SPOR

1- Buz Hokeyi Erkekler Dünya Şampiyonası 3. klasman müsabakaları, Silivrikapı Buz Pisti'nde başlayacak.

Türkiye, ilk maçında Gürcistan ile karşılaşacak.

(İstanbul/13.00/20.00) (Fotoğraflı)

2- Basketbolda THY Avrupa Ligi Top 16 turu E Grubu 13. hafta maçında Darüşşafaka Doğuş, deplasmanda Sırbistan'ın Kızılyıldız Telekom takımıyla karşılaşacak.

(Belgrad/21.00) (Fotoğraflı)

3- Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi'nde 25. hafta, Fenerbahçe-Abdullah Gül Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi-Galatasaray müsabakalarıyla tamamlanacak.

(İstanbul/16.00) (Fotoğraflı)

ÖZEL HABER

1- "İslamofobiye her taşıyla susarak yanıt verecek"

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açılışını yapacağı Amerika Diyanet Merkezi'nin hikayesini AA'ya anlattı

"Resmi ruhsatların, izinlerin yanında bir de referandumla burada oturan halkın rızasını almak gerekiyordu. Bu çevrede Hristiyan mezhebine ait kiliseler, Hindu mabedi, sinagog var. Her dinden insanların yaşadığı bölgede halkı da ikna etmek gerekiyordu"

"İnsanın kurduğu bir hayalin yıllar sonra gerçekleştiğini görmenin ne büyük bir nimet olduğunu gördüm"

"Burası hem sözüyle hem haliyle, her taşıyla her karesiyle insanlığa şunu haykıracak: (Bu güzellikleri üreten zihin şiddet üretmez. Bu zihin sadece güzellik üretir)."

"Bu eser taşlarıyla susan vaiz olarak konuşacak, İslamofobiye, nefrete buranın her taşı susarak yanıt verecek"

(Erkan Avcı- Washington) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- "Milli Tren"in yük vagonunda sona doğru

TÜDEMSAŞ Genel Müdürü Yıldıray Koçarslan:

- "Projelendirme, prototip üretimi, test ve sertifikasyon çalışmaları devam eden Milli Yük Vagonu'nda yüzde 50'ler seviyesi yakalandı. İnşallah 2016 yılının son çeyreğinde seri üretime hazır hale getirilecek bu vagondan 2017 yılında 150 adet üretilecek"

- "Şu anda ürettiğimiz ürünlerde yerlilik oranımız yüzde 85'ler civarında, birkaç yıl içerisinde bu oran daha da artacaktır"

(Muhammed Boztepe/Konya)

3- Üreticiler süt alım fiyatına müdahaleden memnun

- Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Fatih Salih Okumuş:

- "Bu müdahale, süt piyasasını rahatlatmaya yetti ve geri giden süt fiyatları durdu. Uygulamanın genişletilmesiyle süt fiyatlarının ileriye doğru gitmesini bekliyoruz. Üreticiler olarak devletimizin bu meseleye el atmasından son derece memnunuz"

- Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Başkanı Mehmet Özkurnaz:

- "Alınan süt tozu yapma kararından sonra tam olarak doğrulanmış olmasa da bazı duyumlar alıyoruz. '1 lira 15 kuruştan sanayiciler olarak kabul ediyoruz' diye ifadeler mevcut. Biz de bölge bölge bunlara bakıyoruz"

- Bigadiç Süt Üreticileri Birliği Başkanı Murat Değer:

- "Bakanlığın bu olaya el atması ve üreticiyi desteklemesi çok iyi oldu. Büyük firmalara karşı bizi ezdirmediler. Üreticiler adına Bakanımız Faruk Çelik'e teşekkürlerimi sunuyorum"

(Ekip/Bursa)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Recep Tayyip Erdoğan Joe Biden Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title