Haberler

Gündem / 2 Nisan 2017

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezi'nde toplu açılış törenine katılacak.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezi'nde toplu açılış törenine katılacak.

(Ankara/12.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, Valiliği ziyaret edecek, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenecek mitinge katılacak, partisinin İl Başkanlığının yeni binasının açılışını gerçekleştirecek, kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya gelecek.

(Kayseri/15.45/16.30/18.00/19.30)? (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AK Parti İstanbul İl Gençlik Kollarınca Eyüp Kültür Merkezinde düzenlenen Doğu ve Güneydoğu Genç STK Buluşması'na, Esenyurt Turgut Özal Stadyumu'nda ise Büyük Ordulular Buluşması'na iştirak edecek.

(İstanbul/10.30/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Adana'nın Seyhan ve Sarıçam ilçelerinde halkla buluşacak.

(Adana/17.30/18.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü'nde otizmli bireyler ve aileleri ile bir araya gelecek.

(İstanbul/10.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Trakya Türkleri Derneği ile toplantı yapacak, AK Parti İl Başkanlığı ile Soma teşkilatını ve Kınık Belediyesini ziyaret edecek, Kınık Devlet Hastanesi inşaatında incelemede bulunacak, Manisa ve Kınık'ta Balkan göçmenleri ve muhtarlarla buluşacak, sivil toplum kuruluşları ve iş adamlarıyla toplantıda bir araya gelecek, İzmir'de sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve muhtarlarla buluşacak.

(Manisa/10.00-17.30/İzmir/19.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Kurtalan Bahçe Saray Düğün Salonu'nda STK temsilcileri, kanaat önderleri ve muhtarlarla buluşacak, Valiliği ve kitap fuarını ziyaret edecek, amatör sporcularla bir araya gelecek, Siirt Merkez Sporcu Kamp Eğitim Merkezi'nin temel atma töreni ve Siirt Üniversitesi Merkez Yerleşkesi'nde Genç Kürsü programına katılacak.

(Siirt/11.00-16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Körfez Belediyesince düzenlenen temel atma ve açılış bayramına katılacak.

(Kocaeli/14.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Valiliği ziyaret edecek, Yenice, Çan ve Biga ilçelerinde gelir getirici tür ve Orköy kredi sertifikaları dağıtımı ile DSİ tarafından inşa edilen tesislerin temel atma törenlerine iştirak edecek.

(Çanakkale/10.30-17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

8- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Kamu Özel Ortaklığı projeleri ve sağlık turizminin ele alınacağı sempozyuma, Ümraniye Devlet Hastanesi Onkoloji Servisi açılışına, Erzurumlular Büyük Buluşması'na katılacak, esnaf ziyaretleri gerçekleştirecek.

(İstanbul/09.00-20.15) (Fotoğraflı-Görüntülü)

9- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Ordu mitingine katılacak.

(Ordu/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Gümüşova'da halka seslenecek, ziyaretlerde bulunacak, konferansa iştirak edecek.

(Düzce/15.00-19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya Dernekler Federasyonunun kahvaltısına ve "Malatyalılar Esenler'de Buluşuyor" programına katılacak.

(İstanbul/10.00/16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Maliye Bakanı Naci Ağbal, Konursu ve Akşar köylerini, Arpalı beldesini ve Aydıntepe ilçesini ziyaret edecek.

(Bayburt/ 09.30/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak Mogadişu'da Somali Cumhurbaşkanı Muhammed Abdullah Fermacu ve Somali Başbakanı Hasan Ali Hayri tarafından kabul edilecek. Kaynak, Acil İnsan Yardım Programı kapsamında dağıtılacak gıda maddelerini taşıyan tırların uğurlama törenine katılarak, yapımı TİKA tarafından gerçekleştirilen Askeri Eğitim Tesisleri'nin inşaat sahasında incelemelerde bulunacak.

(Somali)

2- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu İstanbul'da bazı programlara katılacak.

(İstanbul/12.30-19.15) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum lider Nikos Anastasiadis, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide'nin ev sahipliğinde ara bölgede düzenlenecek yemekte bir araya gelecek.

(Lefkoşa)

4- Sırbistan'da cumhurbaşkanlığı seçimi yapılıyor.

(Belgrad) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Ermenistan'da parlamento seçimleri izleniyor.

(Erivan)

6- Musul kent merkezinin batı yakasının terör örgütü DEAŞ'tan geri alınması operasyonu takip ediliyor.

(Musul) (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Yemen) (Fotoğraflı-Görüntülü)

8- Suriye iç savaşındaki gelişmeler takip ediliyor.

(Suriye) (Fotoğraflı-Görüntülü)

KÜLTÜR SANAT

1- Sinema ve tiyatro sanatçısı Halit Akçatepe, CKM'de düzenlenecek tören ve öğleyin Şakirin Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlanacak.

(İstanbul/10.30-13.15) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- Avrupa Halter Şampiyonası Hırvatistan'da başlayacak.

Şampiyonanın ilk gününde Türk sporculardan kadınlar 48 kiloda Şaziye Erdoğan ve Gamze Karakol, erkekler 56 kiloda Muammer Şahin ve Okan Yılmaz, 62 kiloda ise Hurşit Atak ve Bünyamin Sezer podyuma çıkacak.

(Split/11.30/17.00/20.00) (Fotoğraflı)

2- Voleybolda Avrupa kupaları mesaisi.

Kadınlar CEV Kupası yarı final rövanş maçında Galatasaray, Rusya'nın Dinamo Kazan takımıyla deplasmanda karşılaşacak.

Erkekler Challenge Kupası yarı final rövanş maçlarında Ziraat Bankası, Fransa'nın Chaumont Volley-Ball 52 takımıyla Bursa'da, Galatasaray

HDI Sigorta da Rusya temsilcisi Fakel ile İstanbul'da karşı karşıya gelecek.

Kadınlar Challenge Kupası yarı final rövanş maçında Bursa Büyükşehir Belediyespor, Almanya'nın Palmberg takımını konuk edecek.

(Kazan/18.00/Bursa/14.00/17.00/İstanbul/19.00) (Fotoğraflı)

3- 23 Yaş Altı Avrupa Güreş Şampiyonası, grekoromen stil 66, 75, 85 ve 130 kilo müsabakalarıyla Macaristan'da sona erecek.

Şampiyonanın son gününde Türk sporculardan 66 kiloda Volkan Çakıl, 75 kiloda Fatih Cengiz, 85 kiloda Ali Cengiz ve 130 kiloda Osman Yıldırım mindere çıkacak.

(Szombathely/10.30/18.00) (Fotoğraflı)

4- Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasına Çaykur Rizespor-Trabzonspor, Osmanlıspor-Gaziantepspor, Beşiktaş-Gençlerbirliği, Atiker Konyaspor-Bursaspor maçlarıyla devam edilecek.

(Rize/16.00/Ankara/16.30/İstanbul/Konya/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nin 24. haftası İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Darüşşafaka Doğuş, Anadolu Efes-Gaziantep Basketbol, Fenerbahçe-TOFAŞ, Halk Enerji TED Ankara Kolejliler- Demir İnşaat Büyükçekmece müsabakalarıyla sürecek.

(İstanbul/15.00/17.00/19.00/Ankara/15.00) (Fotoğraflı)

6- Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi'nde 24. hafta İstanbul Üniversitesi-Canik Belediyespor maçıyla tamamlanacak.

(İstanbul/15.30) (Fotoğraflı)

7- Voleybolda Efeler Ligi baraj etabı 1. devresinin ikinci gününde Şanlıurfa Memleketspor-Afyon Belediyesi Yüntaş, Tokat Belediye Plevne-Beşiktaş karşı karşıya gelecek.

(İzmir/15.00/17.00) (Fotoğraflı)

8- Voleybolda Vestel Venus Sultanlar Ligi baraj etabı 1. devresinin ilk gününde Seramiksan-Sarıyer Belediyespor, İdmanocağı-Nilüfer Belediyespor maçları yapılacak.

(Ankara/14.00/16.00) (Fotoğraflı)

9- Erkekler Hentbol Süper Lig'de 23. hafta müsabakaları tamamlanacak.

10- TFF 1. Lig'in 26. haftasına Sivasspor-Manisaspor, Denizlispor-Altınordu, Adana Demirspor-Ümraniyespor, Göztepe-Giresunspor maçlarıyla devam edilecek.

(Sivas/Denizli/13.00/Adana/16.00/İzmir/17.00) (Fotoğraflı)

11- Spor Toto 2. Lig ile Spor Toto 3. Lig 2 ve 3. gruplarda 30. hafta karşılaşmaları oynanacak.

12- Dünya Supersport Şampiyonası'nda sezonun üçüncü yarışı İspanya Grand Prix'si koşulacak.

(Alcaniz/12.30)

ÖZEL HABER

1- Hazineden vatandaşa "altın" fırsat

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek:

"Yastık altındaki altınları ekonomimize kazandırmak amacıyla 'altın tahvili' ve 'altına dayalı kira sertifikası' olmak üzere iki yeni güvenli yatırım aracını finansal sistemimize katacağız"

"Finansal sistemin derinlik kazanmasını sağlayacak bu önemli adımla vatandaşlarımız yastık altında atıl duran altınlardan ilave getiri sağlayacak, tasarruflar artacak ve ekonomiye ivme kazandırılacak"

"Dünyada bir ilk özelliği taşıyan çalışma, kısa bir süre içinde tamamlanarak hayata geçecek"

(Zeynep Akyıl/Ankara)

2- Asyalı yatırımcıların gözü Türkiye'de

EY verilerine göre, Asyalı şirketler, geçen yıl 15 Türk şirketinin ya tamamını satın aldı ya da değişik oranlarda ortak oldu

DEİK Türkiye Asya-Pasifik İş Konseyleri Koordinatör Başkanı Murat Kolbaşı:

"Türkiye'de üretim AB'ye vergisiz satış sağlıyor. Çin menşeli ürünlerde gümrük vergileri yükseldiği için buradaki firmalar Türkiye'ye gelip üretim yapmaya pozitif bakıyor"

EY Türkiye Kurumsal Finansman Bölümü Başkanı Müşfik Cantekinler:

"Asyalı yatırımcılar Türkiye'yi Avrupa ve Orta Doğu'ya önemli bir geçiş noktası olarak görüyor. Türk şirketlerinin hem Orta Doğu hem de Avrupa'da müşteri bazına sahip olmaları ve aynı zamanda ucuz iş gücüne sahip olması özellikle Asyalı otomotiv şirketlerini cezbeden önemli etkenler olarak ön plana çıkıyor"

(Sümeyye Dalkılınç/İstanbul)

3- YÖK'ten üniversiteye girişte "zihinsel engellilere" kolaylık

-Yükseköğretim Genel Kurulunca, YGS'de 100 puan şartı ile üniversitelere özel yetenek sınavı ile girebilecek engelli öğrencilere zihinsel engellilerin de dahil edilmesi kararı alındı

Özel yetenek sınavı ile öğrenci alacak programlara girişte, engelli öğrenciler diğerlerinden ayrı sınava alınacak

(Selma Kasap/Ankara)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Recep Tayyip Erdoğan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title