Haberler

Gündem / 14 Ocak 2017

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Borsa I·stanbul Kurulus¸ Yıl Do¨nu¨mu¨ Programı ve yeni hizmet binasının açılış törenine katılacak.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Borsa I·stanbul Kurulus¸ Yıl Do¨nu¨mu¨ Programı ve yeni hizmet binasının açılış törenine katılacak.

(İstanbul/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin Gençlik Kolları tarafından Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenecek 2. Abdülhamid Han'ı anma programına katılacak.

(İstanbul/15.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- TBMM Genel Kurulunda, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nin görüşmelerine devam edilecek.

(TBMM/14.00) (Fotoğraflı)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- 9. Büyükelçiler Konferansı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, konferansta basın toplantısı düzenleyecek, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ise verilecek çalışma yemeğine katılacak.

(Ankara/16.30/12.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Türkiye ile Rusya'nın girişimiyle Suriye'de çatışan taraflar arasında ilan edilen ateşkesin uygulama süreci ve Fırat Kalkanı Harekatı takip ediliyor.

(Halep/İdlib/Şam/Hama/Humus/Lazkiye/Ankara) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul'u kurtarma operasyonuna ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Bağdat) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Sana/Riyad) (Fotoğraflı-Görüntülü)

KÜLTÜR SANAT

1- Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Haliç Kongre Merkezinde "15 Temmuz Müzesi" Çalıştayına katılacak, Prof. Dr. Orhan Okay'ın Fatih Camisi'ndeki cenaze namazına iştirak edecek, Lütfi Kırdar Kongre Sarayı'nda turizm sektörü temsilcileriyle gerçekleştireceği toplantı sonrası basın açıklaması yapacak.

(İstanbul/10.00/13.00/15.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Merhum Ord. Prof. Dr. Ali Fuad Başgil, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğünce düzenlenen özel programla yad edilecek.

(İstanbul/16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında 4 maç oynanacak.

Lider Medipol Başakşehir, evinde Kayserispor'la, Galatasaray ise deplasmanda Atiker Konyaspor ile karşılaşacak.

(İstanbul/16.00/Konya/19.00) (Fotoğraflı)

2- TFF 1. Lig'de 17. hafta 4 maçla start alacak. (Fotoğraflı)

3- Büyük Erkekler Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası Ordu'da başlayacak.

(Ordu) (Fotoğraflı)

4- Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta 3 karşılaşma oynanacak.

ÖZEL HABER

1- İhracatçı yeşil pasaportuna kavuşuyor

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci:

"Yaklaşık 16-17 bin ihracatçımıza, belirlediğimiz bazı şirketlerimize yeşil pasaport vereceğiz"

"En kısa sürede, belki ocak bitmeden de bu sistem devreye girmiş olacak"

"Son 3 yılda yıllık ortalama ihracatı 1-10 milyon dolar arasındaki ihracat şirketlerimize 1, 10-25 milyon dolar arasındakilere 2, 25-50 milyon dolar arasındakilere 3, 50-100 milyon dolar arasındakilere 4, 100 milyon doların üzerindekilere 5 yeşil pasaport hakkı verilecek"

"Rusya tarafında biraz ayak sürüme, Putin'in o yaklaşımının tam anlamıyla yerine gelmediğini görüyoruz. Avrasya Gümrük Birliğinde hizmetler ve yatırımlar anlamında da serbest ticaret anlaşması görüşmeleri bütün hızıyla olumlu devam ediyor ancak bir türlü iki ülke ilişkilerinin 2015 Kasım öncesine dönmesine yönelik sonuçlar alınamadı"

(Seval Ocak Adıyaman-İbrahim Yılmaz / Ankara)

2- Denize ikinci havalimanının temeli nisanda atılıyor

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan:

"Deniz üzerine dolgu yöntemiyle inşa edilen Türkiye'nin ikinci havalimanı olacak Rize-Artvin Havalimanı'nda mali teklifleri aldık. Türkiye'nin dev yatırımlarından biri olacak bu havalimanın altyapı ihalesini kimin kazandığını 10 ila 15 gün içinde açıklayacağız"

"Nisan ayına kadar temelini atmayı planladığımız havalimanını, 3 milyona yakın yolcuya hizmet verebilecek şekilde yapılacak"

"Havalimanını 2022 yılına kadar tamamlayarak, bölge halkının özlemini gidereceğiz"

(Arife Yıldız Ünal / Ankara)

3- "Sebze meyve piyasasında revizyon yıl ortasında"

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci:

"(Sebze ve meyve piyasası) Yeni bir revizyon piyasa aktörleri tarafından isteniyor. Biz de bununla ilgili çalışmalarımızı başlattık. 2017'nin ortalarına doğru bunu hayata geçirmiş oluruz"

"(Sebze ve meyvede) Fire oranlarını düşürerek, maliyetleri azaltmak istiyoruz. Birtakım düzenleme ve teşvikleri ortaya koyarak fiyatların makul seviyelere çekilmesini arzuluyoruz"

(Mustafa Çalkaya-Hüseyin Karatepe / Ankara)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Recep Tayyip Erdoğan Haliç Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 158 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title