Haberler

Gümüşdere Ihlamur Vadisi"Ni Maskotlar Tanıtacak

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, ilk etabı tamamlanan "Gümüşdere Ihlamur Vadisi"nin maskotları "Gümüş" ve "Ihlamur"u basın mensuplarına tanıttı.

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, ilk etabı tamamlanan "Gümüşdere Ihlamur Vadisi"nin maskotları "Gümüş" ve "Ihlamur"u basın mensuplarına tanıttı.

Ak, İlk etabı tamamlanan 3 bin 100 metre uzunluğundaki "Gümüşdere Ihlamur Vadisi"ni basın mensuplarıyla birlikte gezdi. Hem vadinin tanıtımı hem de vatandaşları vadiye davet için seçilen "Gümüş" ve "Ihlamur" isimli maskotları da gazetecilere tanıtan Ak, saçlarında ıhlamur dalları bulunan sevimli maskotlar ile çocuklar ve gençleri vadiye davet edeceklerini söyledi.

"Gümüşdere Ihlamur Vadisi" projesi hakkında bilgi veren Ak, derenin temizlenmesi ve etrafındaki yaşam alanlarının tekrar oluşturulması için bu projeyi başlattıklarını vurguladı.

Ak, proje kapsamında 3 bin 100 metrelik alanda çalışmalar yapıldığını ve bunun ilk etabın tamamlandığını, çalışmaların üç aşamadan oluştuğunu belirtti.

İlk olarak, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) tarafından, dere yatağının, kendi içinde havuzlar oluşturacak ve 500 yıllık sel debisini karşılayacak şekilde ıslah edildiğini anlatan Ak, daha sonra Ankara Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğünce (ASKİ) dere suyunun ıslahı için çalışmalar yapıldığını ifade etti.

Ak, dereye akıtılan kirli suların arıtılmasına yönelik çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.

Vadinin peyzaj düzenleme çalışmalarının ve derenin etrafındaki sosyal tesislerin ise Keçiören Belediyesince yapıldığını aktaran Ak, "Bu proje bir doğaya dönüş projesidir. Biz burayı yeniden canlandırıyor, yeniden hayata kazandırıyoruz. İnsanların burada sporunu, pikniğini yapacağı ve çayını yudumlayacağı bir yaşam alanına dönüştürüyoruz. Bu projenin de örnek olmasını arzuluyoruz. Kaybolan dereler yeniden doğaya ve hayata kazandırılabilir." ifadelerini kullandı.

Gümüşdere Ihlamur Vadisi Projesi

Keçiören Belediyesinin internet sitesinde yer alan bilgiye göre Gümüşdere Ihlamur Vadisi Projesi, Çubuk Çayı'nın Kamil Ocak Mahallesi'nden başlayarak Kalaba Mahallesi girişindeki Atatürk Botanik Parkı'nın bitimine kadar olan toplamda 3 bin 100 metrelik alanı kapsıyor.

Proje kapsamında 3 bine yakın türde bitki, 150 ıhlamur ağacı ve 125 bin mevsimlik çiçek dikildi. Rekreasyon çalışmaları kapsamında da gezinti, koşu, bisiklet ve akülü araç yolları, kaykay parkuru, çocuk oyun alanları, futbol sahaları inşa edildi.

Ankara'nın sembolü olmaya aday projenin içerisinde kafeler, nostaljik çay bahçeleri, oturma cepleri ile seyir terasları, tarihi silüetler ile 450 kişi kapasiteli amfi ve kütüphane yer alıyor.

Altyapı çalışmaları tamamlandıkça etap çalışmalarına geçilen projenin ekim ayında hizmete açılması planlanıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Ak Gümüşdere Keçiören Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan! Resmi Gazete bugün (24 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 24 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 24 Nisan dün gece deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title