Haberler

Görme engelli Namık Tuncel, engelliler için restoran personelini bilgilendirdi

Güncelleme:

Ordu'da, Aktif Sosyal Tüm Engelli Dostları (ASTED) Koordinatörü de olan görme engelli Namık Tuncel, restoran personeline farkındalık eğimi verdi.

Ordu'da, Aktif Sosyal Tüm Engelli Dostları (ASTED) Koordinatörü de olan görme engelli Namık Tuncel, restoran personeline farkındalık eğimi verdi.

Geçirdiği trafik kazası sonrası gözlerini kaybeden Tuncel, yaklaşık 15 yıldır engellilerin sosyal hayatta yer almasını sağlamak için çeşitli eğitimler veriyor.

Tuncel, Altınordu ilçesindeki bir restoranın çalışanlarına yönelik, engellilere nasıl davranılması ve servis yapılması gerektiğini uygulamalı anlattı.

Namık Tuncel, engellilerin, özellikle otel ve restoranlardaki personelin hizmet açısından nasıl davranacağını bilmedikleri için sıkıntı yaşadığını söyledi.

Diğer müşterilere verilen hizmetin aynısını kendilerinin de görmek istediğini vurgulayan Tuncel, bu kapsamda eksiklerin tamamlanması adına yola çıktığını, gittiği illerdeki otel ve restoranlarda personele eğitim verdiğini belirtti.

Tuncel, personele, farklı engel grubundan müşteri olarak işletmeye gelenlere nasıl davranılması gerektiği konusunda bilgi verdiğini dile getirerek, "Müşterilerle ilgilenen personel ile mutfaktaki arkadaşlarımıza pratik ve uygulamalı eğitimler veriyoruz. Ben görme engelliyim, mutfaktaki şefimiz gören bir insan. Eşit şekilde onun gözlerini kapatıp beraber yemek hazırlıyoruz. Onun da duygularını, engellilerin dünyasına davet ederek bir çalışma yapıyoruz." dedi.

Tuncel'e eşlik eden psikolojik danışman Abdul Kadir Çoşkun ise çalışmaların engellilere ışık olmasını temenni etti.

Restoranın gıda mühendisi Kübra Sinanoğlu Koyun, aldıkları eğitim sayesinde farkındalıkların daha da arttığına dikkati çekti.

Gözleri kapalı şekilde Tuncel ile yemek hazırlayan şef Hülya Altunbaş da ilk başta çok heyecanlandığını belirterek, "Ama gözlerim kapalıyken de yapabileceğimi hissettim. Zor gibi geldi, 'başaramayacağım' diye düşündüm ama olduğunu gördüm. O da hoşuma gitti. Namık beyle de aynı mutfakta çalışmak çok güzeldi. Bu yönde bir eğitim almayı isterim." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Ordu Haberler

Bakmadan Geçme

Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title