Haberler

Göçük altında kaldığını belirten kadının yaşadığı panik 112 Acil merkezinin kayıtlarında (2)

Güncelleme:

ÇOCUKLARA ŞARKI SÖYLEMİŞ?İzmir'deki yıkıma neden olan 6.6 büyüklüğündeki deprem sonrası çöken bir binanın altında 4 çocukla kalan Fatma Aladağ (35), o anları anlattı.

ÇOCUKLARA ŞARKI SÖYLEMİŞ

? İzmir'deki yıkıma neden olan 6.6 büyüklüğündeki deprem sonrası çöken bir binanın altında 4 çocukla kalan Fatma Aladağ (35), o anları anlattı. Küçük kızı 1,5 yaşındaki Elif Neva, Zehra Işık (5), oğlu Yusuf Bahri (3.5) ve arkadaşının kızı 6 yaşındaki Merve ile birlikte geçirdiği zor anları anlatan Fatma Aladağ, deprem sırasında küçük kızın salonda, diğer çocukların odada ve kendisinin mutfakta olduğunu söyledi. Bir anda sallanmaya başladıklarını ve koşarak telefonunu aldığını ifade eden Aladağ, "Küçük kızımı kucağıma alıp çocuklara seslendiğimi hatırlıyorum. Hepimiz bir araya geldik, baktım tekrar sallanınca güvenli bir yere gitmeyi düşündüm. Bir yere yerleşme fırsatımız olmadı koltuğun yanında kaldık. Tavan tepemize çöktü. Benim için başından sonuna her şey bir mucizeydi, telefonun yanımda olması çok önemliydi" dedi. Enkazın altındayken telefonun ışığını açtığını kaydeden Aladağ "Sakin olmaya çalıştım ilk olarak eşimi aradım. Hareket edecek bir alanımız yoktu. Çocuklar bir adım gerimde olsa belki onları kurtaramazdık. Telefonum çekmeyince strese girdim. 112 açınca kendimi toparladım acil yardım istedim. Toplam 4.5 saat enkaz altında kaldık. Herkes beni arıyordu telefonum çok fazla çalmaya başladı. Salonun neresinde olduğumu bildirdim. WhatsApp'tan durum yazdım 'Ne olur Beni aramayın Telefonumun şarjı bitmesin enkaz altındayım' diye yazdığımı hatırlıyorum" dedi.

ÇOCUKLARA SESLENEREK YAŞADIKLARINI ANLADI

Kurtarılmayı beklerken çocukların hayatta olduğunu sürekli kontrol ettiğini dile getiren Aladağ şunları belirtti:

"Beni arayan tek bir numarayı yanıtladım. Diğer numaraların hiç birisini açmadım şarjın bitmemesi için. Sırtımla alan açmaya çalıştım ama başaramadım. Çocuklar sorun çıkarmadan sabırla beklediler. Arada tek tek isimlerini seslenerek onlardan bir yanıt almaya çalıştım. Vitrin kırıldığı için etrafımız cam kırıkları ile doluydu. Onları temizlemeye çalıştım. Oyuncaklar vardı çocukların ellerinde, şarkılar söyledik. Ama sonra fazla telefonda bana nefesimizi kullanmamız söylendi. Şarki söylemeyi bıraktık."

'KOLTUĞUN ARKASINDAYDIK'

Büyük depremin ardından televizyondaki görüntüleri izleyemediğini, yaşadığı evin bulunduğu apartmanı yakından görmeye gidemediğini anlatan Fatma Aladağ "2005'te bir deprem daha yaşamıştım. Ama bu kadarı olmadı. Tekmeleyebileceğim bir alan vardı. Beni buldular. Benim şansım vardı. Koltuğun arkasındaydık. O bizi kurtardı. Kızım kusmaya başladı, uykusu geldi. Biraz daha kalsak belki daha kötü sonuçlar olacaktı. Vakit kaybetmeden 112'yi aramam beni kurtardı. Kimsenin telefonu çekmiyorken bana ulaşabilmeleri şanstı. Çıktığımdan beri dua ediyorum 'Enkazın altında nefes alan varsa Allah'ım hepsine yardım etsin'. İnşallah bir an önce onlar da kurtulur. Allah kimseyi evlatlarıyla sınamasın" dedi.

Nevra UÇKAÇ - Cemal YILDIRIM / İZMİR, DHA


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Aladağ İzmir Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title