Haberler

Gezmek için geldikleri Türkiye'de oylarını Sarp Sınır Kapısı'nda kullandılar

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri kapsamında Sarp Sınır Kapısı'nda oy verme işlemi başladı.

Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri kapsamında Sarp Sınır Kapısı'nda oy verme işlemi başladı.

Türkiye-Gürcistan sınırındaki Sarp Sınır Kapısı'nı kullanan yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşlar, saat 08.00'den itibaren gelen yolcu salonunda kurulan sandıkta oy kullandı.

Sınır kapısında 24 saat esasıyla gerçekleşecek oy kullanma işlemi, 14 Mayıs Pazar günü saat 17.00'de sona erecek.

Almanya'dan tatil için Türkiye'ye gelen Fatma Akdoğan, AA muhabirine, oy kullanmanın vatandaşlık görevi olduğunu belirterek, "Gümrükten geçerken oy verme yerini görünce sevindim ve bu hakkımı kullanmak istedim. Yurt dışında yaşıyorum ama her zaman oyumu kullanıyorum konsolosluklara gidip." diye konuştu.

Almanya'nın Frankfurt kentinde yaşadığını dile getiren Akdoğan, şunları kaydetti:

"Ülkemi çok seviyorum ve oy kullandığım için çok sevindim, çok mutluyum. Yurt dışında sorunlarımız oluyor. Sorunlarımızın çözülmesi için bu hakkımızı kullanmak bizim için çok iyi oluyor. Gümrükte oy kullanma işleminin bugün başladığını biliyordum, Türkiye'ye geçerken de oy kullanma alanına göz gezdirdim ve bu hakkımı kullandım. Seçimler hepimize hayırlı olsun, ülkemize güzellikler getirsin inşallah."

Turla Almanya'dan gelerek Sarp Sınır Kapısı'nda oy kullanan Şerife Kabakçı, "Ben oyumu tatil sonrası Almanya'da kullanmayı düşünüyordum. Buraya kısmet oldu. Buna çok sevindim. Daha önce oy kullanma hakkımı aksatmadan konsolosluklarda kullandım. Ülkemiz için hayırlı olur inşallah. Bu seçimler inşallah Türkiye'ye uğur getirecek." ifadelerini kullandı.

Yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı Songül Demir de gezmek için geldiği Türkiye'de Sarp Sınır Kapısı'nda oyunu kullandığını dile getirerek, şunları söyledi:

"Daha önce gümrüklerde ve konsolosluklarda oy kullanmıştım. Özellikle oy kullanmak için buraya gelmedim, seyahat etmek için gelmiştim, sandıkları da görünce oy kullanma işlemimi gerçekleştirmek istedim."

Kaynak: AA / Güncel

Sarp Sınır Kapısı Milletvekili Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title