Haberler

Genç Muhafızlar Hafızlık Yarışması Türkiye Finali Çorlu'da gerçekleştirildi

Güncelleme:

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Genç Muhafızlar Hafızlık Yarışması'nın finali, Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde yapıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Genç Muhafızlar Hafızlık Yarışması'nın finali, Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde yapıldı.

Anadolu imam hatip liseleri ve imam hatip ortaokulları arasında her yıl organize edilen yarışmanın finali, Çorlu Halk Eğitim Merkezi'nde gerçekleşti.

Yarışmaya 10'u Anadolu imam hatip lisesi ve 10'u imam hatip ortaokulu öğrencisi olmak üzere 20 öğrenci katıldı.

Öğrenciler Kur'an-ı Kerim okumalarının yanında jürinin sorularını da yanıtladı.

Lise kategorisinde Bursa Osmangazi Uluslararası Murat Hüdavendigar Anadolu İmam Hatip Lisesinden Muhammed Yasir Akbulut birinci, Isparta Işıkkent Anadolu İmam Hatip Lisesinden İbrahim Yaman ikinci, Rize Anadolu İmam Hatip Lisesinden Abdullah Karali üçüncü, ortaokul kategorisinde ise Konya Selçuklu Seyit Ulugülyağcı İmam Hatip Ortaokulundan Melih Demiröz birinci, Sakarya Erenler Şehit Bülent Yurtseven İmam Hatip Ortaokulundan Furkan Dımaoğlu ikinci, Ağrı Patnos Şehit Polis Taha Yasin Biçer İmam Hatip Ortaokulundan Habip Efe Çil üçüncü oldu.

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, yaptığı konuşmada, Kur'an'ın, hayatı, İslam'ı ve gerçeği öğrettiğini söyledi.

Finalin Tekirdağ'da düzenlenmesinden mutlu olduğunu belirten Yıldırım, "Kur'an, yüce Peygamberimize indi ve onun vasıtasıyla da bizlere bildirildi. Kıyamete kadar ebedi olarak bizde kalacak. Hepimiz buna inanıyoruz ve hiçbir harfi değişmeden kalacak. Bunların kalmasında, buradaki genç hafızlarımızın emeği çok büyük." dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül de bu tür yarışmaların kaybedeni olmayan yarışmalar kategorisinde olduğunu ifade etti.

Kaynak: AA / Güncel

milli eğitim bakanlığı Tekirdağ Çorlu Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title