Haberler

Geleceğin Restorasyon Teknikerleri burada yetişiyor

Güncelleme:

Geleceğin Restorasyon Teknikerleri burada yetişiyor

BOLU Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Süreyya Astarcı Meslek Yüksekokulu öğrencileri uygulamalı restorasyon dersi görerek deneyim kazanıyor.

Bolu'nun Mudurnu ilçesinde bulunan BAİBÜ Süreyya Astarcı Meslek Yüksekokulu restorasyon bölümü öğrencileri sahada tecrübe kazanıyor. Konya'dan gelen tecrübeli eğitimcilerden tarafından uygulamalı ders gören geleceğin Restorasyon Teknikerleri standartlarını yükseltmeyi hedefliyor. Okul bahçesinde ders gören öğrenciler, eski ahşap yapı malzemeleri uygulamalı olarak restore etti. Okul bahçesinde gençler, el becerilerini geliştirmek için adeta birbirleriyle uygulama yapmak için yarıştı.

"Restorasyon çalışmalarının ilk eğitimini veriyoruz"

Restorasyon eğitimini veren Serdar Çoban, "Restorasyon bölümü okullarında uygulama alanlarında eğitime devam ediyoruz. Şu an buradaki öğrencilere ahşap ile ilgili uygulamalı anlatıyoruz. Kendilerine ilk işe başladıkları zaman mesleğe neler yapılabileceğini, nereden başlayacaklarını bunların ilk eğitimini veriyoruz. Burada gördüğünüz kapılarımızda bulunan ahşap yağlı boyaların temizliği aşaması ve rasta taşımaları daha sonraki saatlerde anlatacağız. Eğitim için Türkiye genelindeki okullarımızı gezerek eğitim veriyoruz. Mimar restorasyon bölümlerinde öğrencilerin yetişmesini sağlıyoruz. U şekilde ikimiz de birlikte devam ediyoruz. Şu an ahşap uygulaması yaptırıyoruz, raspatı olarak devam ettiriyoruz. Şu an burada 45 öğrencimiz var, mimarlık bölümünden katılan öğrenciler de var. Onlar da restorasyonu merak ettikleri için katıldılar. Hep beraber çalışmaya, uygulamaları anlatmaya devam ediyoruz" dedi.

Öğrenci Sedanur Kılıç, "Burada boya kaldırma uygulaması yapıyoruz, boya rastası yapıyoruz. Mimarlık restorasyon 2. sınıf öğrencisiyim. Süreyya Astarcı Meslek Yüksekokulu'nda son senem. Geçen sene de biz bu uygulamayı yapmıştık, bu sene de daha geliştirmek için çalışıyoruz" diye konuştu.

"Uygulamayı göstermek için öğrencilerle buluşturuyoruz"

Mudurnu Süreyya Astarcı Meslek Yüksekokulu Mimar Restorasyon Programı Öğretim Görevlisi Meral Vural, "Bugün okulumuzda bir etkinliğimiz var. Konya'dan Restorasyon firması misafirimiz oldu. Her dönem sektörde çalışan uygulamalı firmalardan buraya getirtiyoruz, uygulamayı göstermek için öğrencilerle buluşturuyoruz. Öğrenciler burada teorik eğitim alıyorlar, fakat uygulama konusunda belirli şeyleri göremiyorlar. Bazı uygulamalar yetersiz olduğu için gelen firmalar sayesinde onlar da bu açıklarını kapatıyorlar, tatbik olarak çalışmalar yapılıyor. Bu konuda bize firmalar sağ olsun gönüllü olarak yardımda bulunuyor. Koruma ya destek kültür varlıklarını korumak gerçekten büyük destek görüyoruz. Bu sayede öğrencilerimizle birinci elden işlerini öğrenmiş oluyorlar. Bu çalışmalarda bize destek olan herkese teşekkür ederiz. Her sene bu etkinliklerimizi devam ettirmeye çalışıyoruz. Bölümümüzde 100 öğrencimiz var, mimarlık fakültesinden de bu dönemi öğrenci geldi. Hocalarımızla birlikte onlar da eğitime katılıyor" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Konya Bolu Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? 16 Nisan baraj doluluk seviyesi yüzde kaç? Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title