Haberler

Geleceğin Paramedikleri Nefes Kesen Tatbikatta Ter Döktü

Bakırköy 112 Komuta Merkezi’nde düzenlenen Üniralli’de paramedik adayları hayat kurtarma yarışında ter döktü.

Bakırköy 112 Komuta Merkezi'nde düzenlenen Üniralli'de paramedik adayları hayat kurtarma yarışında ter döktü. Gerçeği aratmayan tatbikatta adaylar, yaralılara en doğru şekilde müdahale etmek için birbirleriyle yarıştı.

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü ev sahipliğinde Paramedik Derneği ve İstanbul Aydın Üniversitesi işbirliği ile Bakırköy 112 Komuta Merkezi'nde bu sene ikincisi düzenlenen Üniralli'de paramedik adayları hünerlerini sergiledi. 5 farklı etap şeklinde gerçekleşen Üniralli'de ekipler sırayla her etaba girerek, değerlendirmeye tabi tutuldu. "Triyaj, Travma, Medikal, Çevresel Aciller ve Taşıma" etaplarından oluşan tatbikatta paramedik adayları ter döktü. Adaylar, yaralılara en doğru müdahaleyi yapabilmek için zamanla yarıştı. Acil tıp alanında hizmet verecek sağlık personelinin bilgilerini güncel tutması, hasta ve yaralılara maksimum katkı sağlamanın hedeflendiği Uniralli'de adaylara teorik bilgiler de verildi.

"AMAÇ, ÖĞRENİM GÖREN PARAMEDİKLERE SORUNLARI UYGULAMALI GÖSTERMEK"

Tatbikatın amacından söz eden 112 Acil Sağlık Hizmet Şube Müdürü Dr. İhsan Özdemir, "Etkinliğimizin amacı şuanda öğrenim gören paramediklerin sahada karşılaşabilecekleri sorunları onlara uygulamalı olarak göstermek. Sınıflarda gördükleri derslerin sahada yansımasının nasıl olduğunu, hastalara nasıl müdahale etmeleri gerektiğini, hayatı nasıl kurtaracaklarını bununla ilgili bilgi verip göstermesi. Bunu profesyonel gözetmenler eşliğinde yapıyoruz. Onlara gelecek yaşamda, bütün meslek yaşantılarında hayat kurtarmanın nasıl olacağını göstermek istiyoruz" diye konuştu.

"YAŞAMA YOL VER" KAMPANYASI BAŞLATILACAK

İl Sağlık Müdür Yardımcısı Özgür Yaşar ise, vatandaşlara çağrıda bulunarak, "Tabi bizim vakaya gidebilmemiz için, onları yaşatabilmemiz için önce oraya ulaşabilmemiz lazım. Bizim en büyük sıkıntımız özellikle İstanbul için yol. Maalesef trafikle cebelleşiyoruz. Dolayısıyla bakanlığımız da bu konuyla ilgili yeni bir çalışma başlattı. Yakında bunu ekranlarımızda izleyeceğiz, 'Yaşama yol ver' kampanyası" dedi.

Hayati Değirmenci isimli bir aday, "Gayet zorlu bir etaptı. Arkadaşlarımla elimizden gelenin en iyisini yaptığımızı düşünüyoruz" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Aydın Üniversitesi İl Sağlık Müdürlüğü Bakırköy Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title