Haberler

FUTBOL OYNARKEN ÇARPIŞMA SONUCU DİLİ BOĞAZINA KAÇAN GENÇ HAYATA DÖNDÜRÜLDÜ

Güncelleme:

TEKİRDAĞ'da halı sahada futbol oynarken topa vurmasının ardından dili boğazına kaçan ve bilincini kaybeden Azat Halo (21), yan sahada futbol oynayan ve daha önce ilk yardım eğitimi alan Yunus Kara ile sahada bulunanlarının yaptığı müdahale ile yaşama döndü.

TEKİRDAĞ'da halı sahada futbol oynarken topa vurmasının ardından dili boğazına kaçan ve bilincini kaybeden Azat Halo (21), yan sahada futbol oynayan ve daha önce ilk yardım eğitimi alan Yunus Kara ile sahada bulunanlarının yaptığı müdahale ile yaşama döndü.

Olay, dün akşam saatlerinde gençlerin futbol oynadığı halı sahada meydana geldi. Maç sırasında topa vuran Azat Halo, bir anda yere yığılarak baygınlık geçirdi. Dili boğazına kaçan Halo, bilincini kaybederken, saha içinde yaşanan paniğin ardından yan sahada arkadaşlarıyla halı saha maçı yapan ve 'ambulans çağırın' seslerini duyan Yunus Kara, gencin yardımına koştu. Kara, baygınlık geçirdikten sonra dili boğazına kaçıp bilinci kapanan ve çenesi kilitlenen gence sahadakilerle müdahale ederek, dilini çıkardı. Sağlık ekipleri gelene kadar müdahalesini sürdüren Kara, Halo'nun nefes alıp vermesini sağladı. Gelen sağlık ekipleri tarafından müdahale edilerek Çerkezköy Devlet Hastanesi'ne götürülen Halo, tedavisinin ardından evine gönderildi.

DEVA Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Yunus Kara, hayatını kurtardığı Azat Halo ile olayın yaşandığı halı sahada bir araya geldi. Daha önce ilk yardım eğitimi aldığını söyleyen Kara, "Aynı saatlerde arkadaşlarla halı sahada maç yapıyorduk. Bir anda arkadaşların toplandığı, bağrışları duyunca arkadaşın yerde yattığını gördüm. Ambulans gelene kadar ilk müdahaleyi burada yapmak zorunda kaldık. Dilinin ters döndüğünü fark ettim. Çenesini yukarıya kaldırarak ağzını açmasını sağladık. Parmağım ile dilini içeriden çektim. Ambulans gelene kadar müdahalesini yaptık. Çok şükür sağlığına kavuştu. Bunlar vesiledir. O an son dakika halı sahaya gelmemiz, olayı görmemiz, müdahale etmemiz takdiri buymuş, vesile oldu. Çok şükür sağlığı yerinde" dedi.

Olayın ardından hiç bir sıkıntısı kalmadığını söyleyen Azat Hano, "Hiçbir sıkıntım yoktu. Arkadaşlarla maça geldik. Maç esnasında topa vurduktan sonra rahatsızlandım. Maça devam ettim ve daha sonra kendimi yerde buldum. Gözümü açtığımda ise hastanedeydim. Allah razı olsun başkanımız bizi sağlığımıza kavuşturdu. Kendisine çok teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çerkezköy Futbol Haberler

Bakmadan Geçme

Uraz Kaygılaroğlu olayı nedir? Kaygılaroğlu neden linç edildi? Açıklama yaptı mı? RÖNESANS GAYRİMENKUL HALKA ARZ: Rönesans Gayrimenkul katılım endeksine uygun mu, kaç lot verir? Hastane randevusu alıp gitmeyenlerin cezası ne olacak? Fahrettin Koca açıklama yaptı mı? ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var? Terör örgütü sözde sorumlusu Fehmi Oral Meşe yakalandı mı? Fehmi Oral Meşe kimdir? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? AKOM uyardı! İstanbul'da sağanak yağış mı bekleniyor? Kabine'de değişim olacak mı? Ömer Çelik sorulara ne cevap verdi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı şifresiz mi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı hangi kanalda, ücretsiz mi, bedava mı olacak? Meliha Akyol kimdir? AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol kaç yaşında, nereli? Kahramanmaraş'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! Kahramanmaraş'ta kaç şiddetinde ve büyüklüğünde deprem oldu? SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ YATTI MI? 31 Mart Yerel Seçim görevli ücretleri ne zaman hesaplara yatırılacak? HALKA ARZ TAKVİMİ | Bu hafta hangi şirketler halka arz oluyor? Hangi şirket halka arz oluyor, kaç lot veriyor? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 17 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title