Haberler

Fransız Kültür Merkezi'nde Edebiyat Buluşması

Güncelleme:

Fransa'nın saygın edebiyat dergisi Europe, 2014 yılı Mart ayı sayısında "İstanbul'un Sesleri" adı altında İstanbullu şair ve yazarların yapıtlarını okuyucularıyla paylaşmıştı.

Türkiye'de şiirseverlerin yakından takip ettiği Şiirden dergisi de bir sayısında Fransız şairlerin eserlerine yer verdi. Fransa ve Türkiye arasındaki edebiyat alanındaki bu önemli paylaşım Fransız Kültür Merkezi'nde bir edebiyat buluşmasına vesile olacak.

Europe dergisinde eserlerine yer verilen İstanbullu yazarların davetli olduğu ve her iki dergide yayınlanan metinlerden bazılarının da okunacağı bu etkinlik 9 Ekim Perşembe günü saat 19:00'da gerçekleşecek.

Sina Akyol, Hüsnü Arkan, Ataol Behramoğlu, Yiğit Bener, Nedim Gürsel, Küçük İskender, Mario Levi, Bejan Matur ve Müesser Yeniay'ın katılacağı bu edebiyat buluşmasına Europe dergisi yazarlarından şair Michel Ménaché ve Şiirden dergisi genel yayın yönetmeni Metin Cengiz eşlik edecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Fransız Kültür Merkezi İstanbul Türkiye Fransa Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title