Haberler

Fransa'da polis eylemcilere tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti

Fransa'da halk, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron hükümetinin emeklilik reformunu protesto etmek için dün süresiz grev başlattı.

Fransa'da halk, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron hükümetinin emeklilik reformunu protesto etmek için dün süresiz grev başlattı. Fransız medyası, gösterilere ülke genelinde 800 binden fazla kişinin katıldığını duyurdu.

Fransa'da Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron hükümetinin emeklilik reformunu protesto etmek için başlatılan süresiz grev, ikinci gününde devam ediyor. Yerel medyadaki haberlere göre, başkent Paris'te 65 bin, ülke genelinde ise 806 bin kişi greve katıldı. Greve katılanlar arasında, Paris'te toplu taşımayı düzenleyen toplu taşıma işletmecisi, Air France Havayolları çalışanları, acil servis görevlileri, polisler, doktor ve hemşireler de var.

ÇOK SAYIDA UÇUŞ İPTAL OLDU

Dün düzenlenen gösteriler ve grev kapsamında hızlı trenler seferlerinin yüzde 90'ı, Paris metro seferlerinin ise çoğu iptal edildi. Grev nedeniyle yüzlerce uçuş iptal edildi, okulların çoğu açılmadı. Fransa hava yolu şirketi Air France, dünkü iç hat uçuşlarının yüzde 30'unun iptal edildiğini açıklamıştı.

ZAMAN ZAMAN GERGİNLİK ARTTI

Protestolarda, polis ile eylemciler arasında zaman zaman gerginlik yaşandı. 6 bin polisin görev aldığı Paris'te, eylemcilere biber gazı ve tazyikli suyla müdahale edildiği bilgisi paylaşıldı. Ayrıca, 60 kişinin de gözaltına alındığı bildirildi.

Görüntü Dökümü

----------------------------------------

-Polisin tazyikli suyla bir göstericiye müdahalesi

-İtfaiye ekiplerinin protestosu

-Polisin biber gazıyla müdahalesi

-Protestolardan genel görüntüler

-Detaylar


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Sakla Beni 25. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri 12. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak 66. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kül Masalı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda CANLI izle! Hudutsuz Sevda 28. Bölüm FOX TV CANLI izle! 19 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 19 Nisan Cuma burç yorumları nedir? Sakla Beni CANLI İzle! Star TV Sakla Beni 24. Bölüm HD CANLI izleme linki! İnci Taneleri CANLI izle! 18 Nisan İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Aldatmak canlı izle! 18 Nisan ATV Aldatmak 65. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 18 Nisan günün maçları nereden izlenir? SURVIVOR NEDEN YOK? Bu akşam Survivor yok mu? Yeni bölüm ne zaman yayınlanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title