Haberler

Fransa büyükelçiliğini çok yakında Lviv'den yeniden Kiev'e taşıyacak

Güncelleme:

Fransa Dışişleri Bakanlığı, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarının başlamasının ardından Fransa'nın Ukrayna'nın Lviv kentine taşıdığı büyükelçiliğini "çok yakında" yeniden başkent Kiev'e taşıyacağını açıkladı.

Fransa Dışişleri Bakanlığı, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarının başlamasının ardından Fransa'nın Ukrayna'nın Lviv kentine taşıdığı büyükelçiliğini "çok yakında" yeniden başkent Kiev'e taşıyacağını açıkladı.

Rusya'nın 24 Şubat'ta Ukrayna'ya yönelik saldırılarını başlamasının ardından mart ayı başlarında Fransa'da birçok ülke gibi Ukrayna'nın başkenti Kiev'de bulunan büyükelçiliğini Lviv kentine taşımıştı. Fransa Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Fransa'nın büyükelçiliğini "çok yakında" yeniden başkent Kiev'e taşıyacağını aktarılarak, "Bu yeniden konuşlandırma çok yakında gerçekleşecek ve Fransa'nın Rusya'nın geçtiğimiz 24 Şubat'ta başlattığı savaşla yüzleşmek için her alanda Ukrayna'ya verdiği desteği daha da derinleştirmesine olanak sağlayacak" denildi.

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian'ın, Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba'yı bugün yaptıkları telefon görüşmesinde büyükelçilik hakkında alınan karar ile ilgili bilgilendirdiği ifade edildi. İkilinin ayrıca, Fransa'nın "Rus kuvvetleri tarafından işlenen suistimallere ilişkin kanıtların toplanması ve belgelenmesi" yanı sıra insani yardım operasyonları ve askeri teçhizat sağlanması konularını da görüştükleri belirtildi.

Öte yandan şu ana kadar Çekya, Slovenya, Litvanya ve Türkiye Kiev Büyükelçiliklerini yeniden açtıklarını duyurdu.

(İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ukrayna Fransa Rusya Kiev Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title