Haberler

Fitch: Çin'in Otomobil Pazarı Politika Desteğiyle V-şeklinde Toparlanma Yaşadı

Güncelleme:

BEİJİNG, 1 Ağustos (Xinhua) -- Fitch Ratings tarafından yayınlanan bir rapora göre, Çin'in binek araç pazarı Haziran ayında, ülkenin güçlü tüketici teşvik paketlerinin desteğiyle keskin bir toparlanma yaşadı.

BEİJİNG, 1 Ağustos (Xinhua) -- Fitch Ratings tarafından yayınlanan bir rapora göre, Çin'in binek araç pazarı Haziran ayında, ülkenin güçlü tüketici teşvik paketlerinin desteğiyle keskin bir toparlanma yaşadı. Raporda, "Güçlü toparlanma, bir önceki yıl ciddi mikroçip kıtlığı nedeniyle düşük kalan düzeyden dolayı muhtemelen 2022'nin üçüncü çeyreğinde devam edecek" denildi. Raporda, geçen ay binek araçların toptan teslimatı bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 42 artarken perakende satışların ise kısmen Mayıs ayından itibaren ertelenen bazı siparişler ve Temmuz ayından itibaren verilen ön siparişler nedeniyle bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 22 arttığı kaydedildi.

Çin'in binek araç ihracatı, elektrikli araçlara olan güçlü yurtdışı talebi ve diğer bölgelerdeki arz darboğazı nedeniyle 2022 yılının ikinci çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 40 ile güçlü büyümesini sürdürdü. Üretime ara verilmesi ve tedarik zinciri darboğazları nedeniyle Nisan ve Mayıs aylarındaki yavaşlamaya rağmen, yılın ikinci çeyreğinde elektrikli araç teslimatları bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla ikiye katlanırken, binek araçların toplam teslimatlarının yüzde 26'sından fazlasını oluşturdu. Resmi veriler, Haziran ayında yeni enerjili araç satışlarının, bir önceki yılın aynı ayına kıyasla 1,3 kat artışla 596.000 adet ile rekor kırdığını gösterdi.

Kaynak: Xinhua / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Fitch Ratings Tragger Haberler

Bakmadan Geçme

İZMİR'DE YANGIN MI ÇIKTI? İzmir'de ne oldu? İzmir'de nerede yangın çıktı? Resmi Gazete bugün (18 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 18 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? SON DAKİKA TOKAT'TA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Tokat'ta okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA TOKAT ARTOVA'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Artova'da okullar tatil edildi mi? Yeşilyurt'ta okullar tatil edildi mi? Tokat Yeşilyurt'ta okullar tatil mi edildi, neden? SON DAKİKA TOKAT SULUSARAY'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Sulusaray'da okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA 18 NİSAN AZ ÖNCE DEPREM Mİ OLDU? Tokat'ta en son depremler kaç şiddetinde oldu? Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem listesi! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title