Haberler

Fıstık fidanı üretim tesisi 50 kadına ekmek kapısı oldu

Güncelleme:

Fıstık fidanı üretim tesisi 50 kadına ekmek kapısı oldu Şırnak'ta üretim yapan fıstık fidanı tesisi yaklaşık 50 kadına ekmek kapısı oldu.

Fıstık fidanı üretim tesisi 50 kadına ekmek kapısı oldu

ŞIRNAK - Şırnak'ta üretim yapan fıstık fidanı tesisi yaklaşık 50 kadına ekmek kapısı oldu.

Şırnak Valiliği, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Şırnak Fıstık Üreticileri Birliği iş birliği ile kurulan tesiste daha önce batı illerine mevsimlik işçi olarak giden 5'i erkek 50 kişi kendi memleketlerinde çalışacak. Geliştirilen projeyle vatandaşlara 500 bin fıstık fidanı hibe edilecek.

Şırnak Valiliği, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Şırnak Fıstık Üreticileri Birliği iş birliği ile Cudi ve Gabar Dağları arasında bulunan Toptepe Köyü'ndeki kurulan fıstık fidanı üretim sahalarda çalışarak, aile ekonomilerine katkıda bulunuyor.

Fıstık fidanı üretim sahasında fıstık tohumu doldurduklarını belirten Muhbet Demir, ülkemizde daha uzak illere gitmemek için ve aile ekonomisine katkıda bulunmak için çalıştıklarını söyledi.

Sabah saat 07.00'de saat 15.00'e kadar çalıştıklarını ifade eden Bahar Demir'de, çok memnun olduklarını, burada kazandıkları yevmiyeler ile çocuklara kılık kıyafet aldığını dile getirdi.

"Çalışmak zorundayız" diyen Sevcan Sevim, batı illerine fındık toplamaya girdiklerini, burada evlerine yakın çalışmak daha iyi olduğuna aktardı. Sevim, artık şehirlerinde işlerin var dolduğunu vurguladı.

Besna Çetin de, "Genellikle şehrimizde iş olanakları az olduğu gençler olarak hep şehir dışına çıkmak zorunda kalıyoruz. Artık şehrimizde de iş olanakların yoğunlaşmasını istiyoruz. Gençler olarak artık işsiz kalmak istemiyoruz. Okullar olmadığı için mecburen evde kalıyoruz. Bizde ailemize gelir sağlamak için çalışıyoruz. En azından ailemize yük olmak istemiyoruz" dedi.

Fıstık Yetiştiricileri Birliği Başkanı Aziz Namdar ise, "Şırnak valiliğimiz, Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüz ile Fıstık Yetiştiricileri Birliği olarak biz 100 bin fidan hazırladık. İnşallah 11. ayda toprak ile buluşturacağız. Fıstık üşerim tesisinde 50'ye yakın kişi istihdam ediyoruz. Önümüzdeki yıl hedefimiz bir yılda 1 milyon fidan üretmek. Yıllıkta 200 kişi istihdam etmeyi planlıyoruz. Amacımız Şırnak'ımızın artık terör olayları ile değil, her yerin fıstık ile anılmasını istiyoruz. Atıl durumdaki araziler ve orman arazilerini artık bahçeleri yapacağız" ifadelerinde bulundu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title