Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Şanlıurfa, Adıyaman, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya ve Gaziantep'te vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı demokrasi nöbetini sürdürüyor.

Şanlıurfa, Adıyaman, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya ve Gaziantep'te vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı demokrasi nöbetini sürdürüyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Rabia Meydanı'nda düzenlenen "Seccadeni al, gel" etkinliğinde buluşan vatandaşlar, cemaatle yatsı namazı kıldı. Etkinlikte Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi.

Toplanan binlerce kişi daha sonra Türk bayraklarıyla terör örgütü FETÖ aleyhine slogan attı. Çocuklar ve kadınların da katıldığı gösterilerde vatandaşlar, darbecilere tepkilerini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın okuduğu şiirleri ve yaptığı konuşmaları dinleyen vatandaşlar, zaman zaman duygulanırken Erdoğan'a sevgi gösterisinde bulundu.

Grup Genç'in ilahiler seslendirdiği etkinlikte İl Müftüsü İhsan Açık da katılımcılara sohbet etti.

Darbe girişimi esnasında şehit olan vatandaşların anıldığı etkinlikte, vatandaşlar ellerindeki Türk bayraklarıyla geceyi ayakta geçirmeye devam ediyor.

Adıyaman

Valilik önündeki meydanda toplanan vatandaşlar, bekleyişe devam ediyor.

Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan posterleriyle alana gelen vatandaşlar darbe girişimini protesto ederek, Erdoğan'ın okuduğu şiirleri dinledi.

Çocukların okudukları şiirlere de eşlik eden vatandaşlar, uzun süre Cumhurbaşkanı Erdoğan lehine slogan attı.

Suriyeliler de alana Erdoğan posterleriyle gelerek darbe girişimini protesto etti. İlahi sanatçısı Umut Murare seslendirdiği ilahilere, meydandaki vatandaşlar eşlik etti.

Kahramanmaraş

Kahramanmaraş'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar, "demokrasi nöbeti" tutmaya devam ediyor.

Kent Meydanı'nda düzenlenen etkinlikte Kur'an-ı Kerim okundu, darbe girişimi sırasında şehit olanlar için dualar edildi.

Meydanda nöbet tutan Fatma Bilici ilk günden beri meydanlardan olduğunu belirterek "Bu millete Allah bir daha böyle sıkıntılar yaşatmaması için dualar ettiklerini belirten Bilici, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için Allah ömrümüzden ömür alsın koysun. Allah onun liderliğini uzun ömürlü yapsın. Cumhurbaşkanımız vatana millete görülemeyen iyilikler yaptı." dedi.

Muharrem Erdoğan ise "Biz ilk günden beri meydanlardayız. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'nın her zaman arkasındayız, kefenimizi aldık da geldik. Burada tutulan nöbetin farklı bir nöbet olduğunu, vatanımız için canımızı feda edeceğimizi ve bununda her şeyin üstünde olduğunun bilincindeyiz." şeklinde konuştu.

Halime Erdoğan da kanlarının son damlasına kadar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'nın arkasında olduklarını ve buna engel olmak isteyenleri tek başına dahi meydan okuyabileceğini söyledi.

Kilis

Kilis'te Suriye, Filistin ve Türk vatandaşları, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto etti.

Kilis Valiliği ve belediyenin çağrısı üzerine ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan binlerce Suriye, Filistin ve Türk vatandaşı, sloganlar atarak tekbir getirdi.

Alandakilere, Türk Kızılayı, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Kilis Koordinasyon Merkezi, Kilis Uluslara, Kilis 7 Aralık Üniversitesi (KİYÜ) ve hayırsever iş adamları tarafından çeşitli ikramlarda bulunuldu. Valilikçe kurulan "demokrasi standı"na darbe girişimiyle ilgili hatıralar yazıldı.

Etkinlikte KİYÜ katkılarıyla meydanda mini konser verildi. Vatandaşlar ve yaz Kur'an kursunda eğitim alan öğrencileri kendi yazdıkları şiirleri okudu.

İHH Suriye Çalışmaları Kilis Koordinasyon Merkezi Basın Sorumlusu Zafer Ersoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, darbe girişimine tepki göstermek amacıyla demokrasi nöbeti tutanlara destek olmak adına çeşitli ikramlarda bulunduklarını söyledi.

Televizyonlarda yayınlanan sahte darbe metnini ilk duyduklarında kendilerini meydanlara attıklarını anlatan Ersoy, "Çünkü bundan önceki dönemde darbeyi yaşayan büyüklerimiz ülkenin 50 yıl geriye gittiğini anlatmışlardı ve bu bize korkunç gelmişti. Bu nedenle o andan itibaren vatanımıza ve yöneticilerimize sahip çıkmamız gerektiğini idrak ederek meydanlara geldik ve ikinci bir emir gelinceye bu meydanlardan ayrılmayacağız."diye konuştu.

KİYÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Orkun Döner ise üniversite olarak halka biraz moral verebilme adına tatlı ikramı ve müzik etkinliği yapmaya karar verdiklerini ifade ederek, tüm camia olarak darbenin karşısında olduklarını aktardı

Gaziantep

Gaziantep'teki Demokrasi Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, akşam namazının ardından ellerindeki Türk bayrakları ve pankartlarla terör örgütünü ve darbe girişimini protesto etti.

Vatandaşlar, "Dik dur eğilme, bu millet seninle", "Vur vur inlesin, Pensilvanya dinlesin" sloganları attı.

Demokrasi nöbetindeki vatandaşlardan İsmail Turan, yaptığı açıklamada, ilk günden bu yana demokrasi nöbetinde bulunduğunu söyledi.

Türkiye'yi hiçbir zaman FETÖ'cülere bırakmayacaklarını belirten Turan, "Eli kanlı terör örgütü, milli iradeye yenik düşmüştür. Tük Milleti, devletinin ve Cumhurbaşkanının yanında olmuştur ve olmaya devam edecektir. Büyük mitinge şimdiden hazırlanıyoruz. Allah, Türk milletini ve Müslümanları korusun" dedi.

Gecede, Grup Yürüyüş tarafından da çeşitli ilahiler seslendirildi.

Malatya

Malatya Valiliği ve Yeni Cami önünde ellerinde Türk Bayrağıyla "demokrasi nöbeti" tutmaya devam eden vatandaşlar, Hatip Bilal Çelik tarafından okunan Kur'an-ı Kerim tilavetini dinledi.

Oğuz Boyları Kardeşlik Derneği Başkanı Murat Ali Tutar, burada yaptığı konuşmada Malatya sivil toplum örgütleri olarak, terör örgütlerinin yapmış oldukları hain eylemleri nefretle kınadıklarını belirterek, alçak girişimlerin Türk milletini asla dize getirmeyeceğini söyledi.

Ses Sanatçısı Murat Kekili de darbe girişiminin kendilerine bir şeyler öğrettiğini belirterek, "Etten kemikten yapılmış bir insan bedeninin çeliğe nasıl karşı koyduğunu öğretti bize. Tanklara ve uçaklara nasıl kafa tuttuğumuzu öğretti, çok önemliydi. Hatta o kadar cesaretlendik, uçağın üstüne atlamayı düşünecek kadar cesur bir millet olduğumuzu öğrendik." diye konuştu.

'Vatan Millet Aşkına' marşını kem günler için yapmadıklarını belirten Kekili, "Her şehirde bangır bangır bu şarkı çalıyor. Türkiye'de yurt dışında sosyal ortamda indirilip, çalınıyor. Şarkı değil tabi bu marş. 'Karanlık günler gelmesin, iyi günlerde kullanmak üzere vatanımıza milletimize hayırlı olsun' dedim. Hediye ediyoruz, marşımızı." ifadelerini kullandı.

Kekili, konuşmasının ardından bir elinde Türk Bayrağı ile Vatan Millet Aşkına marşını söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Kahramanmaraş Şanlıurfa Adıyaman Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta?
title