Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Meydanda ilahi okuyan vatandaşlardan görüntüler İstiklal marşı okuyan çocuklardan görüntüler Detay görüntüler FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler Karabük, Bartın ve Zonguldak'ta darbe girişimi protesto edildi Karabük Valisi Aktaş: "Bu toprakların tarihinde görülmemiş bir ihanet, alçaklık ve kalleşlikle karşı karşıya kaldık" Karabük, Bartın ve Zonguldak'ta Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve Paralel Devlet Yapılanması'nın (PDY) askeri darbe girişimi protesto edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Meydanda ilahi okuyan vatandaşlardan görüntüler

İstiklal marşı okuyan çocuklardan görüntüler

Detay görüntüler FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Karabük, Bartın ve Zonguldak'ta darbe girişimi protesto edildi

Karabük Valisi Aktaş:

"Bu toprakların tarihinde görülmemiş bir ihanet, alçaklık ve kalleşlikle karşı karşıya kaldık"

Karabük, Bartın ve Zonguldak'ta Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve Paralel Devlet Yapılanması'nın (PDY) askeri darbe girişimi protesto edildi.

Karabük Kent Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, burada akşam namazını kıldı, dua etti. Türk bayrakları taşıyan vatandaşlar, FETÖ ve PYD aleyhine slogan attı.

Vali Mehmet Aktaş, burada yaptığı konuşmada, darbe girişiminin dördüncü gününde meydanı dolduranlara teşekkür etti.

"Bu toprakların tarihinde görülmemiş bir ihanet, alçaklık ve kalleşlikle karşı karşıya kaldık" diyen Aktaş," Allah'ın yardımı ve milletin iradesi ile bunu çok kısa sürede savuşturduk. Kalleşlere hak ettikleri cevabı millet olarak verdik. Bu kalleşlik sonucunda iki hayır tecelli etti. Bütün millet olarak, tek yürek olduk. Bu vesile ile devletimize sızmış, hainleri ve kalleşleri Allah'ın izni ile devletten kazıyacağız. Bunlara hak ettiği dersi vereceğiz" diye konuştu.

İl Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları Genel Müdürü Uğur Yılmaz, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özcan, Memur-Sen Konfederasyonu Karabük İl Temsilcisi Zeki Öz ve Türkiye Emekliler Derneği Karabük Şubesi Başkanı Celal Bulut'da meydanda toplanan vatandaşlara hitaben konuşmalarını yaptı.

Bartın

Bartın'da da vatandaşlar, darbe girişimine tepki göstermek için Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya geldi.

Türk bayrakları taşıyan vatandaşlar, zaman zaman tekbir getirdi, "Darbeye karşı omuz omuza", "Dik dur eğilme Bartın seninle", "Recep Tayyip Erdoğan", "Hainler halka hesap verecek" şeklinde slogan attı.

Türk Kızılay Derneği Bartın Şubesince kurulan çadırda, vatandaşlara çorba ve çay ikramında bulunuldu.

Meydanı dolduran Bartınlılar, yere serdikleri halı ve kilim üzerinde oturarak "Demokrasi nöbeti" bekleyişlerini sürdürüyor.

Zonguldak

Alaplı İlçesinde de darbe girişimine tepki gösteren vatandaşların, "demokrasi nöbeti" devam ediyor.

Darbe girişimine tepki göstermek için ellerinde Türk bayraklarıyla Merkez Cami önünde toplanan vatandaşlar, girişimi protesto etti.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, burada yaptığı konuşmada, "Bu darbecilerin yaptığını ne İngilizler ne Yunanlar ne de gavurların yapmadığı" dedi.

Darbecilerin işlediği suçların cezasız kalmayacağını ifade eden Çaturoğlu, şöyle konuştu:

"15 Temmuz gecesi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Milletine tarihinin en alçak, en rezilce ve en acımazsız bir darbe teşebbüsüne sahne oldu. Ülkemiz zaman, zaman müsrifiler tarafından istila edildi. İngilizler İstanbul'u istila etti, padişahlık makamını bombalamadılar. Yunanlılar Polatlı'ya kadar geldiler ama o kutsal meclisi bombalamadılar ama maalesef o gece Milli İradenin tecelligahı TBMM'i hunharca hem uçakların hem de helikopterlerin saldırısına uğradı."

Konuşmaların ardından, sivil toplum kuruluşlarını temsilcileri ve vatandaşlar, Merkez Cami önünde yerlere serilen hasırlarda oturarak, Kuran-ı Kerim dinledi, dua etti.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Aktaş Zonguldak Karabük Bartın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title