Haberler

Fethiye'de engellilerin sahnelediği tiyatro gösterisi beğeni topladı

Güncelleme:

Muğla'nın Fethiye ilçesindeki rehabilitasyon merkezinde kalan engellilerin rol aldığı tiyatro, izleyenlerin beğenisini topladı.

Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi'nde düzenlenen gösteride, Fethiye Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi'nde kalan engelliler rol aldı.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde görevli drama eğitmeni Yeşim Ekti önderliğinde "İnsanlar İnsancıklar" adlı oyun sahnelendi. Yaklaşık 2 saat süren engellilerin performansı, izleyenlerin beğenisini topladı.

Fethiye Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürü Fevzi Koyunoğlu, AA muhabirine, 27 bireyin oyunda rol aldığını söyledi.

Öğrencilerin yaklaşık 6 ayda rollerini ezberlediğini anlatan Koyunoğlu, "Bu oyun ikinci kez sahnelenecek. Yeni katılanlar da oldu. Hepsi alkışlanmayı çok istiyor ve seviyor. Tiyatro yaşamlarına katkı sağladı. Konuşamayanlar konuşmaya başladı. Çok güzel bir ortam oldu. Hepsi mutlu." dedi.

Fethiye Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İsmail Cazağ ise özel gereksinimli bireylere her yıl uygulamalı tiyatro kursu açtıklarını belirtti. Cazağ, merkezde talep doğrultusunda engelli bireylere yönelik kursların devam ettiğini kaydetti.

Gösteriye, Fethiye Kaymakamı Alper Balcı, Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül, Adalet Komisyonu Başkanı Abdulkadir Ungan ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title