Haberler

Felçli köpeği hayata bağlayan sevgi... Felçli köpeğini market arabasıyla sokak sokak gezdiriyor

Güncelleme:

Felçli köpeği hayata bağlayan sevgi... Felçli köpeğini market arabasıyla sokak sokak gezdiriyor

KOCAELİ Kocaeli'de yaşayan hayvansever güvenlik görevlisi Ömer Ayhan, ormanda yaralı halde bulduğu sokak köpeğinin önce hayatta kalmasını sağladı, ardından tüm bakımlarını üstlendi. 'Kıvrık' ismini verdiği felçli köpeğe bebek gibi bakan Ayhan, onu her gün market arabasıyla sokak sokak gezdiriyor.

Kocaeli'nin Başiskele ilçesinde yaşayan güvenlik görevlisi Ömer Ayhan, 2 yıl önce ormanlık alanda trafik kazası sebebiyle yaralanan köpek buldu. Veteriner hekim tarafından tedavi altına alınan köpek, Ömer Ayhan tarafından sahiplenildi. 'Kıvrık' ismi verilen köpek, 6 ay boyunca tedavi gördü fakat ön ayaklarında engel kaldı. Kıvrık'ın tüm bakımlarını üstlenen Ayhan, onu ilk olarak bebek arabasında gezdirmeye başladı. Beslenme ve bakım ile zamanla kilo alan Kıvrık, bebek arabasına sığmayınca devreye market arabası girdi. 12 saat boyunca çalışan Ayhan, eve geldiğinde kalan vaktini Kıvrık'a ayırıyor. Ayhan, bebek gibi baktığı Kıvrık'ı market arabasıyla sokak sokak gezdiriyor. Aynı zamanda sokak hayvanlarını koruma görevlisi olarak faaliyetlerde bulunan Ömer Ayhan, Kıvrık dışında başka sokak hayvanlarıyla da ilgileniyor.

"Kalan vakitlerimde sokak hayvanlarıyla ilgilenmeye çalışıyorum"

Maddi imkanları el verdiğince sokak hayvanlarına bakmaya çalışan Ayhan, "Yaklaşık 8-9 yıldır sokak hayvanlarına

bakıyorum. Ayrıca sokak hayvanları koruma görevlisiyim. Belediyede güvenlik görevlisi olarak çalışıyorum. Kalan vakitlerimde sokak hayvanlarıyla ilgilenmeye çalışıyorum. Tedavilerine, beslenmelerine, her türlü ihtiyaçlarına bakıyorum. Amacım; onların daha sağlıklı, daha güzel hayat yaşayabilmeleri. Bir anne, bir baba çocuklarına nasıl bakıyorsa ben de o şekilde sokak hayvanlarına bakmaya çalışıyorum" dedi.

"Kıvrık her gün gezmek istiyor"

Kıvrık'ı ormanda yaralı halde bulduğunu anlatan Ömer Ayhan, "Kıvrık'ı ormanda bulduk. Tedavi amaçlı veteriner hekime götürdüm. 6 ay boyunca tedavi gördü fakat bakıldı ki bu şekilde düzelmiyor. Kıvrık'ı ben sahiplendim, benimle yaşıyor. Onu başka birine sahiplendirmeye kıyamadım. 12 saat çalışıyorum, eve geliyorum ve 3-4 saat hayvanlarla ilgileniyorum. Kedilerin kumu ve mamasıyla ilgileniyorum. Kıvrık her gün gezmek istiyor. Önceden bebek arabasıyla gezdiriyordum. Şimdi Kıvrık büyüdüğü için bebek arabası küçük gelmeye başladı. Ben de belediyeden market arabası istedim. Sağ olsun belediye market arabası temin etti. Şimdi onunla gezdiriyorum. Evet, maddi ve manevi olarak yoruluyorum ama amacım onların daha rahat bir yaşam sürmeleri olduğu için pek yorgunluk gelmiyor" şeklinde konuştu.

"Bana 'Ötenazi yapalım' dediler ama ben umudumu hiç kaybetmedim"

Felçli olduğu için ötenazi yapılması istenen fakat gördüğü tedavilerle tekrar yürümeye başlayan bir diğer köpeğinin hikayesini de anlatan Ayhan, "Şu an Ankara'da tedavi gören köpeği işten eve gelirken yolda bulduk. Trafik kazası geçirmiş. Araba çarpıp o şekilde bırakmış ama ben gördüğümde dayanamadım. Hemen alıp veteriner hekime götürdüm. Veteriner kliniğinde ayağının kırık olduğu anlaşıldı. Önce 1 hafta kadar yaşaması için çabaladık. Kendini toparlayınca felç olduğu ve omurlarında zedelenme olduğu anlaşıldı. 'Yürüyemez' dediler. Bu şekilde bakabileceğimi söylediler ya da 'Ötenazi yapalım' dediler. Ama ben umudumu hiç kaybetmedim. Direkt Ankara'ya götürdüm. Geçen sene de böyle bir vaka çıkmıştı karşıma. O da şu an koşuyor, onu da sahiplendirdik" ifadelerini kullandı.

"Maaşımın yarısı sokak hayvanlarına gidiyor"

Maaşının yarısını sokak hayvanlarına harcadığını söyleyen Ayhan, zaman zaman da yardım toplayabildiğini belirtti. Ayhan, "Benim bir İnstagram sayfam var. Oradan ilan açıyorum. Bazen belediyeden, bazen de gönüllü topluluklardan destek istiyorum. İnstagram sayfamdan açtığım ilanlarla yardım toplamaya çalışıyoruz. Toplayabildiğimiz kadarını topluyoruz, toplayamadıklarımı da cebimden karşılıyorum. Maaşımın yarısı sokak hayvanlarına gidiyor. Durumu olanlar sokak hayvanlarına, ihtiyacı olanlara destek olabilir. Bu çok az maalesef. Sosyal medyada gördüğümüz şeylere çok üzülüyoruz. Konu iyiliğe, yardımlaşmaya geldi mi biraz pasif kalınıyor" sözlerine ekledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title