Haberler

Etiyopyalı Uzman: Çin, Afrika'daki Borç Krizini Hafifletmede Gözle Görülür İlerleme Kaydetti

Güncelleme:

HABER: Etiyopyalı uzman: Çin, Afrika'daki borç krizini hafifletmede gözle görülür ilerleme kaydettiÇEKİM LİSTESİ: 1. Afrika'dan çeşitli cadde görüntüleri2. Afrika'dan çeşitli altyapı görüntüleri3.

HABER: Etiyopyalı uzman: Çin, Afrika'daki borç krizini hafifletmede gözle görülür ilerleme kaydetti

ÇEKİM LİSTESİ:

1. Afrika'dan çeşitli cadde görüntüleri

2. Afrika'dan çeşitli altyapı görüntüleri

3. SES (İngilizce): ADEM FETO, Etiyopya'nın Arsi Üniversitesi'nde araştırmacı ve öğretim üyesi

HABERİN İÇERİĞİ:

Etiyopyalı bir uzman, Çin'in Afrika ülkeleri için borç krizini hafifletmede gerçek ve gözle görülür ilerleme kaydettiğini ve Batılı ülkelerin de aynısını yapması gerektiğini söyledi.

İngiltere merkezli yardım kuruluşu "Debt Justice" yakın zamanda yayınladığı raporda, Afrika ülkelerinin Batılı özel kredi kuruluşlarına olan kredi borçlarının Çin'e olan borçlarının üç katından daha fazla olduğunu ve bu kuruluşların iki kat daha fazla faiz uyguladığını bildirmişti.

SES (İngilizce): ADEM FETO, Etiyopya'nın Arsi Üniversitesi'nde araştırmacı ve öğretim üyesi:

"Aslında, toplam krediye, Afrika'nın biriken borçlarına bakarsanız, Çin'den alınan krediler toplam kredinin sadece yüzde 12'sini ya da yüzde 13'ünü oluşturuyor ama Batılılardan alınanlar krediler, toplam borcun yüzde 35'ini oluşturuyor olabilir. Bu miktar Çin'den alınan kredilerin üç katı.

Çin ve diğer ülkeler arasında müzakere yürütmek için zemin mevcut. Bize imtiyazlı krediler sağlıyorlar ve bazen kredinin vadesini yeniden belirliyorlar. Bu, bizi 'borç tuzağı diplomasisine' düşmekten koruyor. Bu yüzden ilk dikkat etmemiz gereken şey müzakere zemininin olup olmadığıdır.

Bu 'borç tuzağı diplomasisi' doğru değil. Üretken amaçlar için, altyapı için, sağlık ve eğitim sektörleri için kredi alınıyor. Çin'den gelen kredilerin çoğu, özellikle altyapı projelerine gidiyor. Nijerya, Zambiya ve Kongo'da birçok örnekten bahsedebiliriz ve bu Etiyopya için de geçerlidir.

Çin'in gelen borç hafifletme uygulamasının Afrika ülkeleri için çok faydalı olabilir. Çünkü diğerlerine kıyasla daha çok Çin'e borçlu olan bazı ülkeler var. Dolayısıyla, Çin'in bu borç hafifletme planında başarılı olduğunu düşünüyorum. Bu arada, buna imtiyazlı krediler, yeniden yapılandırma ve borç silinmesi de dahil.

Dolayısıyla, Çin'in Afrika ülkeleri için bu borç krizini hafifletme konusunda gerçek ve görünür bir ilerleme kaydettiğini düşünüyorum ve Etiyopya örneğinde de bunu fark ediyoruz. Öyleyse Batılı ülkeler de aynı şeyi yapmalıdır.

Üretken borçlar var ve üretken olmayan borçlar var. Bu nedenle, en az gelişmekte olan ülkeler üretken borçları kabul etmelidir. Çin'den gördüğümüz şey bu."

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Addis Ababa'dan bildiriyor. (XHTV)

Kaynak: Xinhua / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Etiyopya Afrika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 25 Nisan günün maçları nereden izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title