Haberler

Estonya Başbakanı Kallas, Rusya'ya Nürnberg mahkemelerini anımsattı

Güncelleme:

Estonya Başbakanı Kaja Kallas, 2. Dünya Savaşı sonrası kurulan Nürnberg mahkemelerini anımsatarak, "Bu defa Rusya sorumlu tutulmalı. Moskova ile ilişkilerimiz hakkında konuşmadan önce hesap verebilirlik olmalı." dedi.

Kallas, Associated Press ile yaptığı söyleşide, Ukrayna'daki savaş sona erdiğinde, Rusya'nın Batı ile normal bir ilişki geliştirme şansına sahip olmak istiyorsa, "savaş suçları ve komşusunu işgal etme kararı" nedeniyle adalete teslim edilmesi gerektiğini ifade etti.

Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşın Moskova'dan hesap sormayan bir barış anlaşmasıyla sona eremeyeceğini vurgulayan Kallas, "Emperyalist hedeflerinden gerçekten vazgeçmemiş bir parya devletle her zamanki gibi ilişkiler olabileceğini düşünmüyorum. Bu dersi almazsak ve saldırı suçlarını kovuşturmazsak, savaş suçları devam edecek." diye konuştu.

Kallas, 2. Dünya Savaşı sonrası kurulan Nürnberg mahkemelerini anımsatarak, "Bu defa Rusya sorumlu tutulmalı. Moskova ile ilişkilerimiz hakkında konuşmadan önce hesap verebilirlik olmalı." ifadelerini kullandı.

Çin'in barış görüşmesi çağrıları ve Batılı ülkelerin Ukrayna'yı silahlandırarak savaşı uzattığı yönündeki soruları ise Kallas, herkes barış istese de Ukrayna topraklarını Rusya'ya bırakan bir anlaşmanın dünyaya "saldırganlığın işe yaradığının" sinyalini vereceği şeklinde yanıtladı.

Kaynak: AA / Güncel

Moskova Estonya Dünya Rusya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title