Haberler

Eskişehir haberi: AK Partili Avcı, Eskişehir'deki okullar için yaklaşık 15 milyon lira ödenek gönderildiğini belirtti Açıklaması

Güncelleme:

AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okul bazlı bütçe uygulama sistemi ile Türkiye genelinde okullar 3.1 milyar lira bütçe ayrıldığını bildirdi.

Avcı, yaptığı yazılı açıklamada, eğitimde imkan farklılıklarını azaltmak, fırsat eşitliğini sağlamak ve okulları yeni eğitim - öğretim yılına en iyi şekilde hazır hale getirmek amacıyla bu yıl Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde okullara 3.1 milyar lira bütçe ayrıldığını, 198 yeni okul, 3 bin 605 derslik, 1400 yeni anaokulu, 10 bin 100 yeni ana sınıfı, ücretsiz ders kitapları, 130 milyon yardımcı kaynak, kırtasiye yardımı ve 60 bin yeni temizlik görevlisi ile yeni eğitim öğretim yılına çok daha güçlü şekilde hazırlanıldığını belirtti.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2022-2023 eğitim öğretim yılı kapsamında Temel Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı okulların ihtiyaç ve taleplerini yerinde ve zamanında karşılamak için okul bazlı bütçe uygulama sistemine geçildiğini anımsatan Avcı, şunları kaydetti:

"Bu kapsamda, Eskişehir'deki 261 okula tamirat, tadilat, donatım, kırtasiye, temizlik malzemesi, güvenlik kameraları ve ses sistemleri, makine teçhizat alımı ve bakım onarımı, çöp konteyneri ve benzeri ihtiyaçlarında kullanılmak üzere 14 milyon 925 bin 662 lira ödenek gönderilmiştir. Okul müdürlükleri kuracakları komisyonlarla ilgili kurum ve kuruluşlardan teklifler alarak okulların ihtiyaçlarını karşılayacaklardır.

Ayrıca ilimiz genelinde 95 okulumuzda büyük onarım işleri devam etmektedir. Okullarımızda 6 Eylül tarihinde TYP personeli işbaşı yapacak olup 12 Eylül tarihi itibari ile de bütün okullarımız temiz bir şekilde tertipli ve düzenli olarak eğitim öğretime hazır olacaktır.

İlimize gösterdikleri ilgi ve desteklerden dolayı Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Vali Erol Ayyıldız ve İl Milli Eğitim Müdürümüz Pervin Töre başta olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz."

Kaynak: AA / Güncel

milli eğitim bakanlığı Eskişehir Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title