Haberler

Eski Nissan CEO'su Ghosn, Kelly'e verilen cezanın "vaziyeti kurtardığı"nı söyledi

Güncelleme:

Eski Nissan Motor Üst Yöneticisi (CEO) Carlos Ghosn, şirketin eski Yönetici Direktörü Greg Kelly'nin, kendisine, maaşını düşük göstermesine göz yummaktan verilen cezanın, "vaziyeti kurtardığını" ifade etti.

Eski Nissan Motor Üst Yöneticisi ( Ceo ) Carlos Ghosn, şirketin eski Yönetici Direktörü Greg Kelly'nin, kendisine, maaşını düşük göstermesine göz yummaktan verilen cezanın, "vaziyeti kurtardığını" ifade etti.

Ghosn, Kyodo ajansına verdiği çevrim içi röportajda, hafta içi Kelly'nin kendisine yönetilen suçlamalardan hüküm giymesini, "savcılar ve Japon firma açısından vaziyeti kurtaran bir ceza" olduğunu söyledi.

Karar duruşmasında kendisine yönelik "davanın baş sanığı" nitelendirmesini kınadığını bildiren Ghosn, duruşma hakiminin "bir kişi hakkında bu gibi bir kastının ' Japonya'nın adalet sisteminin ukalalığını' gösterdiğini" savundu.

"Hakimin, var olmadığım ortamda, bana yönelik hükmüne tanık olmak üzüntü verici" diyen 67 yaşındaki Ghosn, "Yokluğumda tüm maliyeti üzerime yüklemek istediler." dedi.

Kelly ile Nissan Motor'a verilen cezalara ilişkin de Ghosn, "Öncelikle savcılar ve Japon şirkete yönelik 'vaziyeti kurtarma' amacı taşıdığını" belirterek "Bana göre hüküm, 'yeni bir başarı kazanabilsinler diye savcıların başını dik tutmaları' için." diye konuştu.

"Adaletsizlikten korktum"

Eski CEO'nun maaşını mali evraklarda "dürüstçe beyan etmediğini" halihazırda kabul eden Japon firmaya yönelik ise Ghosn, söz konusu hükümle "başından beri 'suçlu taraf olan Nissan'ın da' itibarının zedelenmemesinin" istendiğini ileri sürdü.

Aralık 2019'da Japonya'dan Lübnan'a kaçma kararını savunan Ghosn, "Japon adaletinden korktuğum için Japonya'dan ayrılmadım. Japon adaletsizliğinden korktuğum için Japonya'dan ayrıldım." ifadelerini kullandı.

"Japonya'da kalsaydım, basına konuşamayacak ve kendimi savunamayacaktım." diyen Ghosn, artık "pratikte masumiyet karinesine itibar etmediğini" ileri sürdüğü Japonya'nın sisteminin "aleyhinde konuşabildiğini" kaydetti.

Karar

Tokyo Bölge Mahkemesi, bazı finansal raporlamaların "sahte bilgi" içerdiğini kaydederek Kelly'nin 6 ay hapse mahkum edildiğini ve ceza infazının 3 yıl ertelendiğini açıklamıştı.

Mahkeme, Japon firmayı ise savcıların talep ettiği miktar doğrultusunda, 200 milyon yen (1,7 milyon dolar) para cezasına çarptırdı.

Ghosn'un gözaltı ve kaçış süreci

Eski Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance'ın Yönetim Kurulu Başkanı Ghosn, yıllık kazancını düşük gösterdiği ve kişisel yatırımlarından doğan zararı şirketine ödettiği gerekçesiyle "mali usulsüzlük" ve "görevini kötüye kullanma" suçlamalarıyla 19 Kasım 2018'de Japonya'da gözaltına alınmıştı.

Bir süre gözaltında kaldıktan sonra kefaletle serbest bırakılan Ghosn, adli kontrol altında tutulduğu Japonya'dan 31 Aralık 2019'da özel uçakla İstanbul üzerinden Lübnan'a kaçmıştı.

Brezilya doğumlu 67 yaşındaki Ghosn, Uluslararası Kriminal Polis Teşkilatının (Interpol) arananlar listesinde yer alıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Japonya Nissan Japon CEO Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar? Son seçim anketi! Bu pazar seçim olsa hangi parti yüzde kaç oy alır? Manchester United Sheffield United maçı CANLI izle! 24 Nisan MANU Sheffield United maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Toz taşınımı nedir, ne zaman olacak? Toz taşınımı hangi illerde olacak? Muharrem ayı ne zaman 2024? Aziz Yıldırım aday mı 2024? Taraftarlar Aziz Yıldırım'ın aday olması için binlerce paylaşım yaptı Everton Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Everton Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Everton Liverpool maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Everton Liverpool maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Everton Liverpool maçı CANLI izle! 24 Nisan Everton Liverpool maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Trabzonspor Karagümrük maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) TS Karagümrük maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Ziraat Kupası Yarı Final Tek Maç mı, İki Maç mı? İşte Detaylar 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title