Haberler

Eski Danimarka Başbakanı Lars Lökke Rasmussen partisinden istifa etti

Güncelleme:

Danimarka'da iki dönem başbakanlık yapan Lars Lökke Rasmussen, 40 yıldır mensubu olduğu Liberal Parti'den (Venstre) istifa etti.

Danimarka'da iki dönem başbakanlık yapan Lars Lökke Rasmussen, 40 yıldır mensubu olduğu Liberal Parti'den (Venstre) istifa etti.

Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Rasmussen, daha önce de dile getirdiği, Danimarka siyasetinde yıllardır alışılagelen sağ ve sol blok düzen yerine yeni bir düzene ihtiyaç olduğu ve toplumun geniş kesimine hitap eden siyasi iş birliğine gerek olduğu söylemini yineledi.

Sembolik, ültimatom içeren ve yabancılar üzerinden yapılan siyaset yerine daha merkezci siyaset arayışı içinde olduğunu kaydeden Rasmussen, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Dünya siyah beyaz değil, renkli. Kolay çözümlerin satın alınması genellikle çok kolay. Birbirimize tepeden baktığımız değil, birbirimizle konuştuğumuz bir siyasi iletişime ihtiyaç var. Kendi iradesinde özgür. Müzakere edilerek alınan kararların, dikte edilerek alınan kararlardan daha iyi olduğuna dair güçlü bir inanç temsil eden bir siyasi iletişim."

Rasmussen'in Liberal Parti'den ayrılmasına rağmen milletvekilliğinden istifa etmeyişi, merkezde yer alan parti kuracağı yönünde ülkede bir süredir dile getirilen söylentileri güçlendirdi.

Rasmussen, 2009-2011 ve 2015-2019 yıllarında olmak üzere iki dönem Danimarka Başbakanlığı yapmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Anders Fogh Rasmussen Danimarka Haberler

Bakmadan Geçme

BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title