Haberler

Esenler "Güney Rezerv Bölgesi Kentsel Dönüşüm Projesi"nin tanıtımı gerçekleştirildi

Güncelleme:

Esenler'de 17 Ağustos Depremi'nin 20. yılında "17 Ağustos ve Esenler'de Kentsel Dönüşüm Basın Toplantısı" gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu "17 Ağustos, hepimizin yüreğinde olan çok büyük bir acıdır ama bu acıyı sadece konuşmaktan ziyade bunu bir daha yaşamamak için tedbirler almamız gerekir" dedi.

Esenler'de, 17 Ağustos Marmara depremin 20. yıl dönümünde depreme yönelik yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında basın toplantısı düzenlendi.

Esenler, Güney rezerv bölgesi kentsel dönüşüm proje alanında gerçekleşen basın toplantısında "Esenler ve Kentsel Dönüşüm" konulu sergi ile kentsel dönüşüm çalışmaları gösterildi. "Yıkıcı olmayan depremler güvenli konutlarla mümkün" sloganıyla, "17 Ağustos ve Esenler'de kentsel dönüşüm" konulu basın toplantısında Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, 2023 kentsel dönüşüm hedeflerini örneklerle anlattı. Toplantıda ayrıca olası doğal afet ve kazalarda kullanılmak üzere ESKAT bünyesine dahil edilen ESKAT Afet ve Acil Durum Aracı tanıtıldı.

"ilk amacımız hayatları kurtarmak

Öncelikli amaçlarının hayat kurtarmak olduğunu vurgulayan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, "Gördüğünüz bu alan Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm alanlarından bir tanesidir. Bu alan aynı zamanda Türkiye'nin rezerv alanıdır. Şu anda ilk uygulamaları görmekteyiz. Esenler'de yapacağımız dönüşüm için kullanacağımız konutlar bunlar. Bu projeyi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ ile birlikte yürütüyoruz. Cumhurbaşkanımız ve Çevre ve Şehircilik Bakanımız TOKİ'ye çok destek veriyor. Burada şunu özellikle ifade etmemiz gerekiyor. Kentsel dönüşüm bir hayat kurtarma meselesidir. Bir otomobil alıyoruz ve 10-15 yıl sonra değiştiriyoruz. Tıpkı araçlar gibi binalarımızın da bir ömrü var ama biz bunu kabul etmek istemiyoruz. Hayatın bir hakikati var ki; binalarımız sınırlı bir ömüre sahip ve bu binaların yenilenmesi gerekiyor. İşte biz, bu imkana sahip olmayan vatandaşlarımıza bu evleri veriyoruz. Buradaki ilk amacımız hayatları kurtarmak, ikincisi ise ideal bir dönüşüm projesi gerçekleştirmek ve örnek bir şehir kurmaktır. Bu temel hedefler üzerinde yolumuza devam ediyoruz. Millet bahçelerimizden biri burada hizmete giriyor. Burası kültürel sosyal imkanları, donatısıyla ve diğer tüm olanaklarıyla yepyeni bir düzene sahip olacak. 17 Ağustos, hepimizin yüreğinde olan çok büyük bir acıdır ama bu acıyı sadece konuşmaktan ziyade bunu bir daha yaşamamak için tedbirler almamız gerekir" dedi.

"Her bakımdan donanımlı bir haldeyiz"

Olası doğal afet ve kazalarda kullanılmak üzere Esenler Belediyesi tarafından satın alınan ESKAT aracının burada bulunma sebebinin, 17 Ağustos 1999'da meydana gelen deprem ile ilgili olduğunu anlatan ESKAT işletme Şefi Nihat Duman, "ESKAT, Esenler Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi olarak buradayız. Bu araçta uzatma kablosu ile birlikte 50 metre uzunluğunda canlı tespit cihazımız var. Bu şekilde nefes alan herkesin tespitini yapabiliyoruz. Ayrıca aracımızda kesme-ayırma cihazımız da var. 33 milimetre çapında bir demiri kesebiliriz. Ayrıca bir trafik kazası olması durumunda aracın herhangi bir yerindeki demiri de kesebiliyoruz. Her bakımdan donanımlı bir haldeyiz" ifadelerinde bulundu.

"Esenler Belediyesinin başlatmış olduğu bu çalışma olumlu bir hamle"

Esenler Belediyesinin başlatmış olduğu bu çalışma olumlu bir hamle olduğunu ifade eden Kentsel Dönüşüm Uzmanı mimar Nihat Şen, "1999'da meydana gelen Marmara Depreminden bu yana baktığımızda Türkiye'de bugün 20-21 milyon civarında yapı stokumuz mevcut. Yapılan araştırmalar, 7 milyon yapının çok acil bir şekilde yenilenmesi gerektiğini gösteriyor. Burası bir rezerv alanı, bilindiği gibi boş bir alan. Burası için sadece Maliye Bakanlığından izin alınıyor. Diğer kurumlardan izin alınmadan çalışma yapılabiliyor. Burada da belediye, kentsel dönüşüm alanındaki mülk sahiplerine geçici veya daimi konut vermek için inşaat alanları oluşturmuş durumdadır. Esenler Belediyesinin başlatmış olduğu bu çalışmanın bu anlamda oldukça olumlu bir hamle olduğunu söyleyebiliriz" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Esenler Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title