Haberler

Esenler Eğitim ve Bilim Festivali Başladı

Güncelleme:

Esenler Belediyesi ve Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün tarafından düzenlenen Eğitim ve Bilim Festivali başladı.

Bu sene üçüncüsü düzenlenecek festivale, ilçedeki 80 eğitim kurumundan 84 bin öğrenci ile birlikte sanatçılar, yazarlar, tasarımcılar ve yayıncılar da katılıyor.

Esenler'de 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı, beş gün sürecek eğitim festivali ile sona eriyor. İlçedeki öğrenci ve öğretmenlerin bir yıllık stres ve yorgunluğunu atmalarına yardımcı olmak, okullar arasında iletişim ve dayanışmayı geliştirmek, eğitim kalitesini artırmak gibi amaçlarla düzenlenen Esenler Eğitim ve Bilim Festivali'ne Dörtyol Meydanı'nda başladı.


ÖĞRENCİLERİN GÖSTERİLERİ AYAKTA ALKIŞLANDI

Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Taşçı ve Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan'ın katılımıyla gerçekleştirilen festivalin açılış töreni renkli görüntülere sahne oldu. İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda ilk olarak 50. Yıl Tuna İlköğretim Okulu Folklor Ekibi sahne aldı. Daha sonra ilçedeki diğer eğitim kurumlarının folklor ve halk oyunları ekipleri de performanslarını sergiledi. Festivale katılan konuklar, minik öğrencilerin gösterilerine alkışlarla eşlik ettiler.

80 EĞİTİM KURUMUNDAN 84 BİN ÖĞRENCİ KATILIYOR

Bu sene üçüncüsü düzenlenen festivale, ilçedeki 80 eğitim kurumundan 84 bin öğrenci ile birlikte sanatçılar, yazarlar, tasarımcılar, yayıncılar ve binlerce Esenlerli katılıyor. Festivalde ilçedeki eğitim kurumları, yöresel halk oyunlarından tiyatro ve animasyon gösterilerine, müzik ve şiir dinletilerinden, çeşitli ödüllü yarışma, dans ve spor gösterilerine kadar birbirinden ilginç ve zevkli etkinliklere katılarak performanslarını sergiliyor.

Eğitim kurumlarını tanıtan stantların da yer aldığı 3. Esenler Eğitim ve Bilim Festivali, Dörtyol Meydanı'nda her gün saat 10.00'dan saat 23.00'e kadar açık kalacak. Festival 29 Mayıs Cuma akşamı sora erecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Dörtyol Esenler Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title