Haberler

Erzurum haberi | Erzurum'da Rahvan at yarışları nefes kesecek

Güncelleme:

Geçen yıl 1'incisi yapılan ve çekişmeli yarışların yaşandığı, 10 binlerce kişinin yoğun katılım sağladığı Rahvan At Yarışlarının 2'incisi düzenlenecek.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile Yakutiye Belediyesi tarafından organize edilen ve Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu'nun da katkılarıyla Umudum At Yarış Tesislerinde gerçekleşecek olan 2. Geleneksel Rahvan At Yarışları için geri sayım başladı.

Türkiye'nin 4 bir yanından onlarca rahvan atın ve binlerce yarış severin katılımının beklendiği dev organizasyon nefes kesecek. 4 Eylül 2022 Pazar günü saat 12.00'de Yakutiye ilçesine bağlı Umudum köyünde bulunan Rahvan At Yarış Tesisleri'nde düzenlenecek olan 2. Geleneksel Rahvan At Yarışları bu yıl da 11 kategoride icra edilecek.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, "Yakutiye Belediyemizle birlikte organize edeceğimiz bu önemli organizasyona tüm hemşehrilerimizi bekliyoruz" dedi.

Başkan Sekmen, geleneksel sporların önemine dikkati çekerek, "Ata mirasımızı korumak ve gelecek nesillere aktarmak hepimizin ortak görevidir" şeklinde konuştu.

"Yarışlarımız Türkiye'nin odaklandığı bir organizasyondur"

Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar, etkinliğin önemini anımsattı.

Uçar, "Geçen yıl başlattığımız bu dev organizasyon bu sene de ülkemizdeki yarış severlerin ve at tutkunlarının odaklandığı bir yarış niteliğinde olacak" diye konuştu. Yarışlara şimdiden yoğun ilginin olduğunu ifade eden Başkan Uçar, "Şu ana kadar Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden yarışlarımıza katılmak için aşırı bir talep var. Elimizden geldiğince görkemli bir şekilde rahvan at yarışlarımızı gerçekleştirecek, Erzurum Büyükşehir Belediyemizle birlikte inşallah hemşehrilerimize keyifli bir gün yaşatacağız" şeklinde konuştu.

Geleneksel olarak yapılan ve ata sporunun genç kuşaklara tanıtılması ve ata yadigarı olan bu sporun yaşatılması için böyle bir yarışmaya ev sahipliği yaptıklarını kaydeden Başkan Mahmut Uçar, Büyükşehir Belediyesi ile birlikte düzenledikleri rahvan at yarışlarının düzenlenmesine destek veren Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanlığı'na, Erzurum İl Temsilciliği'ne, Umudum Köyü Muhtarlığı ve görev alan tüm tertip komitesine teşekkür etti.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, Yakutiye ilçesine bağlı Umudum Köyü'ndeki at yarış tesislerine yapılacak olan organizasyona katılmak isteyenler için şehrin muhtelif yerlerinden ücretsiz ring seferleri yapılacağı ve vatandaşlar için geleneksel etli pilav ve ayran ikram edileceği kaydedildi. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yakutiye Türkiye Erzurum Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil? Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl? Kadir İnanır'ın son durum ne? Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title