Haberler

Erzurum'daki "Usulsüz Arsa Satımı" Davası

Erzurum'un Aziziye ilçesindeki bir arsanın, "belediye başkanlığınca sahte belge düzenlenerek Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) finans sağlamak üzere satışının sağlandığı" iddiasına ilişkin aralarında eski Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz'in de yer aldığı...

Erzurum'un Aziziye ilçesindeki bir arsanın, "belediye başkanlığınca sahte belge düzenlenerek Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) finans sağlamak üzere satışının sağlandığı" iddiasına ilişkin aralarında eski Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz'in de yer aldığı 11'i tutuklu 36 kişinin yargılanmasına devam edildi.

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Fatih Cengiz, Mehmet Suiçmez, Şenol Kaba, Cihat Aktaş, Yaşar Çiplak, Hüseyin Polat, Hadi Zaimoğlu, Yusuf Keskin, Hasan Sezai Aydoğan, İsmail Hakkı Akgün, Erdoğan Yalçın, tutuksuz sanıklardan Mustafa Alkan, Sefer Karabacak, Barbaros Özer, Abdulbaki Turğun ile avukatlar katıldı.

Diğer tutuksuz sanıklar ile firari sanıklar Hüseyin Avcı ve Sadrettin Demircan ile duruşmaya gelmedi.

Sanıklardan Cihat Aktaş, savunmasında, araştırmalarda hakkında delil elde edilmediğini söyledi. Terör örgütüne üye olmadığını öne süren Aktaş, tahliyesini istedi.

Sanık Barbaros Özer de daha önce verilen araştırma raporunda kendisinin de isminin bulunduğunu dile getirdi. İçişleri Bakanlığınca açılan idari soruşturma sonucu açığa alındığını kaydeden Özer, sonrasında olayla bağlantısının olmadığının anlaşılmasıyla görevine döndüğünü anlattı.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek, gelmeyen sanıkların ifadelerin alınması ve zanlıların FETÖ/PDY'nin iletişim araçlarını kullanıp kullanmadığının belirlenmesi amacıyla duruşmayı erteledi.

Olay

Aziziye'deki bir gayrimenkulün, "Aziziye Belediye Başkanlığınca sahte belge düzenlenerek 4 Mayıs 2011'de FETÖ/PDY'ye finans sağlamak üzere satışının sağlandığı" iddiaları üzerine Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca "kamu görevlisinin resmi evrakta sahteciliği, görevi kötüye kullanma, ihaleye fesat karıştırma ve silahlı terör örgütüne üye" olma suçlarından soruşturma başlatılmıştı.

Soruşturma sonucunda 36 sanığa açılan davanın iddianamesinde, dönemin Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz ve eski İmar ve Şehircilik Müdür Vekili Şenol Kaba hakkında "silahlı terör örgütüne üye olma, kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği, görevi kötüye kullanma ve ihaleye fesat karıştırma" suçlarından 13 yıl 6 aydan 32 yıl, diğer sanıklar hakkında ise "silahlı terör örgütüne üye olma, kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği, görevi kötüye kullanma, ihaleye fesat karıştırma" suçlarından 5 yıldan 32 yıla kadar değişen sürelerde hapis cezası istenmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Cihat Aktaş Aziziye Erzurum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title