Haberler

Erzurum'da 3 Gün 3 Gece Sürecek Kış Festivali Başladı

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen ve 3 gün sürecek olan Kış Festivali başladı.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen ve 3 gün sürecek olan Kış Festivali başladı. Festivale katılanlar, tarihi Yakutiye Medrese önünde yapılan buzdan heykelleri, Cumhuriyet Caddesindeki atlı kızak kumpanyasını izledi.

Yakutiye Medresesi'nde bugün düzenlenen basın toplantısına Vali Ahmet Altıparmak, AK Parti Erzurum Milletvekilleri Zehra Taşkesenlioğlu, Mustafa Ilıcalı, Orhan Deligöz, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Sekmen, Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitçi katıldı. Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, geleneksel hale getirilen Kış Festivali'nin 3 gün 3 gece süreceğini bildirdi.

Festivale büyük küçük herkesi davet eden Başkan Sekmen, "Erzurum herkeste iz bırakan kadim bir şehirdir. 25'inci Dünya Üniversiteler Kış Oyunları ile adını dünyaya duyurmuştur. Yaz, kış, doğa, kültür ve inanç turizminin yaygın olduğu şehrimiz, aynı zamanda bir cazibe merkezidir. Dünyanın sayılı kayak merkezleri arasında yer alan Palandöken, Konaklı ve Kandilli olimpiyat ruhuna sahip şehrimizin en önemli turizm değerleridir. Geçen sene ilkini yaptığımız Kış Festivali'nin bu yıl 18, 19 ve 20 Aralık tarihlerinde ikincisini düzenliyoruz. Bu festivale yurt içinden ve dışından herkesi davet ediyoruz. Festivalde Dadaşlar Cumartesi günü de Guinness rekorlar kitabına girebilmek için 'en uzun başbar' denemesi yapacak" diye konuştu.

Kış festivalin bu yıl İstanbul, Ankara ve Bursa'da da tanıtıldığını hatırlatan Vali Ahmet Altıparmak ise 'Vurur yüze kar tanesi Erzurum'da kayakdayız bir tanesi' sloganıyla diğer şehirlerdeki billboardlarda yer aldıklarını bildirdi. Kayak, kış turizmi ve Erzurum'un tanıtılması için en önemli görevin medyaya düştüğünü bildiren Altıparmak, "Medyada çalışan bütün Erzurumlulara sesleniyorum. Lütfen şehirlerine ilgi göstersinler. Bu sadece belediye başkanlarının, milletvekillerinin, valinin işi değil. Bütün Erzurumluların işi" diye konuştu.

Hava sıcaklığının sıfırın altında 5 dereye düştüğü Erzurum'da düzenlenen kış festivalinde cadde ve sokaklarda kar olmadığı için protokol tekerlekli atlı kızaklarla trafiğe kapatılan Cumhuriyet Caddesinde tur attı. Protokolün atlı kızakların yanına gitmeden kısa bir süre önce, atlar bir anda huysuzlanıp sağa-sola kaçıştı. Atların gürültüden rahatsız olarak sağa- sola kaçışması sahipleri ile vatandaşlara zor anlar yaşattı. Protokolun atlı kızaklarla gezisinden sonra Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü'nden 12 öğrenci, 20 dakikalık atlı kızak kumpanyası oyununu sergiledi. Beklemekten üşüyen ve zıplayarak ısınmaya çalışan Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel bölümünden yaklaşık 40 öğrenci de İstanbul'dan özel olarak TIR ile getirilen 50 buz kütlesini çekiç, motorlu testere ve ütü ile yonttu. Erzurum'u simgeleyen tarihi eserleri yapacak öğrencilerin çalışmaları ilgi ile izlendi.

Erzurum'un Çat İlçe Belediye Başkanı CHP'li Arif Hikmet Kılıç ile birlikte ilçeden gelen arıcı kıyafetli 50 kişiyle kış festivaline katıldı. Başkan Kılıç ile birlikte gelen arıcıların tarihi Yakutiye Medresesi'ndeki basın toplantısından çıkan protokole koro şeklinde arılar gibi 'vızıldamaları' gülüşmelere neden oldu. - Erzurum

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Altıparmak Ak Parti Yakutiye Erzurum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title