Haberler

Erü'de 12 Teknisyenin Kansere Yakalandığı İddiası

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Kudret Doğru, 12 radyoloji teknisyeninin kansere yakalandığına ilişkin basında yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Kudret Doğru, 12 radyoloji teknisyeninin kansere yakalandığına ilişkin basında yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Doğru, yaptığı yazılı açıklamada, hastanelerinde 12 kişinin tiroid kanseri olduğuna dair haberlerin gerçekle bağdaşmadığını belirtti.

Tiroid kanser vakalarının istatiksel olarak rastlantı da olabileceğini, ortamdan veya başka nedenlerden de kaynaklanabileceğini anlatan Doğru, şunları kaydetti:

"İşyeri Sağlığı ve Güvenliği Birimimiz tarafından 2015 yılında 3 bin kadar çalışanımızın rutin iş sağlığı muayeneleri sırasında 2 çalışanın tiroidinde nodül tespit edilmiş olup, yapılan biyopsi ve ameliyatları sonrasında 2 çalışan tedavi edilmiş ve normal hayatlarına dönmüştür. Bu iki kişiden biri anjiyo çalışanı ve ailesinde Tiroid CA mevcut, diğeri ise anjiyo ile ilgili olmayan bir alanda çalışmaktadır. Asıl vurgulanması gereken bu kişilerin periyodik muayene sayesinde hastalıklarının erken dönemde tespit edilmesi ve tedavilerinin erkenden yapılıp hayata kazandırılmalarıdır. Ayrıca tüm radyoloji birimlerimizde çalışanların sağlığı ve güvenliği için her türlü koruyucu teçhizatımız mevcuttur. Radyoloji birimlerimizde tüm radyasyon alanları ise Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK) tarafından lisanslıdır."

Çalışan sağlığı için hastanede her türlü önlemin alındığını aktaran Doğru, "Bir sendika kaynaklı olduğu öğrenilen ve birçok ulusal basın kuruluşunda yer alan haberler, abartılı ve gerçeği yansıtmamaktadır. Hastanemizde çalışan tüm personele yapılan sağlık taramasında tiroid kanserine rastlanan kişi sayısı sadece 2'dir. Bunların da hastalıkları yine erken dönemde hastanemizce tespit edilerek, tedavi olmaları sağlanmıştır." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Kudret Doğru Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İZMİR'DE YANGIN MI ÇIKTI? İzmir'de ne oldu? İzmir'de nerede yangın çıktı? Resmi Gazete bugün (18 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 18 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? SON DAKİKA TOKAT'TA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Tokat'ta okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA TOKAT ARTOVA'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Artova'da okullar tatil edildi mi? Yeşilyurt'ta okullar tatil edildi mi? Tokat Yeşilyurt'ta okullar tatil mi edildi, neden? SON DAKİKA TOKAT SULUSARAY'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Sulusaray'da okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA 18 NİSAN AZ ÖNCE DEPREM Mİ OLDU? Tokat'ta en son depremler kaç şiddetinde oldu? Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem listesi! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title