Haberler

Ergenekon Davası'nda Gizli Tanık Huzur Dinlendi

İstanbul 13.Ağır Ceza Mahkemesi'de görülen 65'i tutuklu 274 sanıklı Ergenekon Davası'nın 257.duruşması başladı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'de görülen 65'i tutuklu 274 sanıklı Ergenekon Davası'nın 257. duruşması başladı. Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nin yanında bulunan büyük salonda yapılan duruşmada CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Gazeteci Tuncay Özkan ve eski Özel Harekat Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin de aralarında bulunduğu 35 tutuklu sanık hazır bulundu. Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ ve CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal'ın da aralarında bulunduğu 30 tutuklu sanık duruşmaya katılmadı.

GİZLİ TANIK HUZUR DİNLENDİ

Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, Gizli Tanık Huzur'un dinleneceğini belirtti. Mahkeme Başkanı Özese, "Eski ifadelerinizde dava sanıklarından Veli Küçük ve Dursun Karataş bahsetmişsin bildiklerini anlatır mısın?" diye sordu. Görütüsü ve sesi bozularak duruşma salonunda bulunan ekranlara yansıtılan Gizli Tanık Huzur, bir dönem DHKP/C'de sorumlu düzeyde faaliyetler yürüttüğünü ve kendi istediyle örgütten ayrıldığını anlattı. Gizli Tanık Huzur, "Terörle Mücadele Şubesi'nde de Ergenekon faaliyetleriyle ilgili bildiklerimi anlattım. Ergenekon yapılanmasının karargah niteliğinde bir yeri vardı. Örgüt istihbarat çalışması yapıyordu. Buraya eylem hazırlığı yapıyordum. Sonra örgüt bu eylemden beni vazgeçirdi. Dava sanıklarından hiç birini yakınen tanımam. Basından tanırım" dedi.

"OSMAN BAYDEMİR'İ ÖLDÜRMEKTEN VAZGEÇTİM"

Terör örgütü DHKP/C'de faaliyet gösterdiği dönemde öğrendiği bilgileri örgütten ayrıldıktan sonra terörle mücadele polislerine anlattığını söyleyen Gizli Tanık Huzur, Ergenekon ile ilgili bildiklerini de emniyette anlattığını ifade etti. Mahkeme Başkanı Özese, "İfadenizde Osman Baydemir'i öldürme teklifinin size yapıldığını söylüyorsunuz. Bu konuyu anlatır mısınız?" diye sordu. Gizli tanık Huzur, "JİTEM elemanı olarak tanıdığım şahıs, Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir'in öldürülmesi için 2 itirafçının görevlendirildiğini ancak kaçtıklarını, bana bu işi yapıp yapamayacağımı sordu. Ben de bana yardımcı olursa yapabileceğimi söyledim. Devletin politikası olmadığını, Kürt-Türk çatışması çıkarılması istendiğini anladığım için bu eylemden vazgeçtim" dedi. Duruşmaya öğle arası verildi.

(BB) - İstanbul / Silivri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hasan Hüseyin Özese Osman Baydemir İstanbul Silivri Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title