Haberler

Erdoğan Açıkladı: Kanal İstanbul Projesinin Temeli Yakında Atılacak

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kanal İstanbul projesinin temelinin yakında atılacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , Türkiye İhracatçılar Meclisi ‘nin(TİM) "Türkiye Markası" tanıtımına katıldı. Toplantıda konuşan Erdoğan, yeni TL logosunda olduğu gibi Türkiye mallarının üzerine konulacak yeni logoyo da toplumun kısa sürede adapte olacağını söyledi.

"BARCELONA’YI TAŞIYABİLİRSİN AMA..."

Erdoğan, logo ve sloganın yaygınlaşmasında uluslararası markalara büyük görev düştüğünü belirterek, şöyle dedi:

"Örneğin; Kültür ve Turizm Bakanlığımızın artık uluslararası bir turizm markası olan Türkiye'yi bu logoyla tanıştırmalarını bekliyoruz. Aynı şekilde, Türk Hava Yolları gibi uluslararası ölçekte büyük bir markamızın da bu logo ve slogana sahip çıkıp, onun dünyanın onlarca ülkesine taşıyacaklarını umuyorum. Barcelona'yı, Real Madrid'i falan taşıyabilirsin o ayrı bir konu ama önemli olan bu. Bunu tabii ısrarla taşıyacaksın.

Bu yeni logo ve sloganı esasen yeni Türkiye'nin, güçlü Türkiye'nin artık küresel iddiaları ve hedefleri olan Türkiye'nin özgüven simgesi olarak görüyorum. Bu tasarım ve gücü keşfet sloganı, yeni Türkiye'nin özgüvenin simgesidir, özgüvenin sloganıdır. Biz sadece bu logoyu markalarımızın üzerine basmakla yetinmeyeceğiz. Bu logoyu üzerine basacağımız artık çok daha fazla marka üretmeninde mücadelesini kararlılıkla yürüteceğiz."

"TÜRKİYE EKONOMİSİ'NDE SORUN YOK"

"Türkiye ekonomisinin de, Türkiye'nin dış politikasının da hiç olmadığı kadar güçlü, hiç olmadığı kadar sağlam ve istikrarlı şekilde yollarında ilerlediklerini belirten Erdoğan, "Bundan hiç endişeniz, tereddütünüz olmasın. Bazılar çıkıyor, 'Türkiye ekonomisi şöyle, böyle' diye afaki yorumlar yapıyor. İnanın karanlık bir operasyonun, karanlık bir algı operasyonun parçası olarak bunu yapıyorlar" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarını eleştirerek şu ifadeleri kullandı: "Aynı şekilde bazı kredi derecelendirme kuruluşları var. Bunların kimler olduğunu buradaki iş adamı arkadaşlarım gayet iyi bilirler. Bunların kökeninin ne olduğunu gayet iyi bilirsiniz. Batmakta olan ülkelerin notunu, bakıyorsunuz, 6 not birden yükseltiyor, Türkiye gibi büyüyen bir ekonomi hakkında olumsuz yorum yapıyor. İnsaf ya, edep denilen bir şey var. Ya ekonomi bilmiyor bunlar, ya bunların bilimden haberi yok veya gerçekten bu alanda daha yeni çırak bile değiller, tamamen siyasi bir karar veriyorlar. Siyasi bir karar. Bunun adı algı operasyonudur. Kendilerine verilen bir vazife var, bu vazifeyi yapıyorlar ve Türkiye'yi güya dünyada küçük gösterecekler. Vazife bu. Biz bu seviyelere, ulusal ya da uluslararası o medya kuruluşlarının, o bazı kredi derecelendirme kuruluşlarının üfürmeleriyle gelmedik. Biz bu seviyelere, işçimizin, çiftçimizin, sanayicimizin, esnafımızın gayretleriyle geldik."

"KANAL İSTANBUL PROJESİNİN DE TEMELİ ATILACAK"

Erdoğan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, 3. havalimanı gibi projeleri hayata geçirdiklerini aktararak, "Yakında bir kanal İstanbul projesinin de temeli atılacak. Bütün bunları yaparken dünyanın her yerinde, bunun yanında mazlumlara el uzatabilen bir Türkiye var" dedi.

AYSEL TUĞLUK ELEŞTİRİSİ

Erdoğan, HDP milletvekili Aysel Tuğluk’un Suriye sınırındaki olaylar sırasında askere taş atmasını da “Birilerinin çıkıp Mehmetçiğe taş atması maalesef büyük bir densizliktir" sözleriyle eleştirdi.

İlgili Haberler

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Barcelona İstanbul Türkiye Güncel Güncel Haberler

500

Yorumlar (51)

salihAdınız Yazın:

Bu Haberle İlgili Yorumunuzu YaSuçlusun Türkiye dünyanin en büyük 15. Ekonomisi olduSuçlusun erdogan ders kitaplarini ücretsiz verdinSuçlusun erdogan marmaray projesinin temellerini bitirdinSuçlusun erdogan bu ülkenin milli gelirini 800 milyar dolara çikarttin…Suçlusun erdogan karadeniz sahil yolunu bitirdinSuçlusun erdogan türkiye’yi dünyaya duyurdunSuçlusun erdogan cumhuriyet tarihinde en fazla duble yol yaptinSuçlusun basbakanim 13. 000 hastaneyi 31. 500’e çikardinSuçlusun artik aile doktorlarimiz var

43
22
yanıtYanıtla
esob:

güzel yazmışsınd devamınıda yazsan iyi olurdu. . deniz fenerini örttün haklısın orduya kumpas kurdun haklısın. 18 aralık yolsuzluklarını örttün haklısın . ışide el altından silah ğönderdin haklısın öcalanla müzakere yapıp ülkeyi bölünmenin eşiğine getirdin haklısın suriyeyi iç savaşa sürükledin haklısın ve ülkeye arapların kültürünü aşıladın haklısın türklügü aşağıladın haklısın. bob un eş başkanıyım dedin haklısın ve daha niceleri.

yanıt0
yanıt0
merkez:

dunyanin 15 ülkesi senin gib gerizekalilar tabiki inanir gercek orende gel dis borc nekadar ic borc nekada bir bua ustune turkiyenin bir cok sehini sati sen bir iki sene sonra bekle

yanıt0
yanıt0
aliveli:

esop sende eksik yazmıssın nedense bu kadar olumsuzluk saydın daha neler söyleye bilirdin aslında ama malasef söylediklerin senin ve senin gibi düşünenlerin algısı bizimkiler gercek etrafına baktığında anlaya bilirsin

yanıt0
yanıt0
dümbük sevmez:

turküye cumhurıyet tarihin en büyük yolsuzlukları hangi tarihde oldu

yanıt0
yanıt0
serdar:

pkk ya yaptıklarını (verdiklerini) yazmayı unutmuşsun galiba. . .

yanıt0
yanıt0
adımı yazdım:

bublara harcanan paralara yazık ya atatürkün heykeleni yapsalar daha güzel ama bu yobazlar yapmaz gericiler

5
39
yanıtYanıtla
KENAN:

KAFKAS '' adam zaten dalga geçmiş hacı

yanıt0
yanıt0
Amcan:

Anatürkün heykeli memlekete fayda getirir onu yapsınlar, hava alanı tünel kanal boş işler bunlar

yanıt0
yanıt0
VETO:

Bu projeyi istemyenlerin nedenini sorabilirmiyim?? Hadi almanya amerika fransa çıldıyorda sinizçıldırmanızı anlayamıyorum arkadaşş:D

33
8
yanıtYanıtla
Tüm 51 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title