Haberler

Enkazdan kurtulan depremzede çocuklar Ankara semalarında uçtu

Güncelleme:

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen illerden gelen çocuklar, gönüllü pilotlarla Başkenti havadan izledi.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen illerden gelen çocuklar, gönüllü pilotlarla Başkenti havadan izledi.

Türk Hava Yollarında uzun süre Uçuş Planlama Mühendisi olarak çalıştıktan sonra emekli olan ve çeşitli uçuş okullarında eğitim vermeye devam eden Seher Ortatatlı, öğrencilerinin verdiği fikirle, depremzede çocuklara ulaşarak onlara unutamayacakları bir uçuş deneyimi yaşatmak istedi.

Bunun için çalışmalara başlayan Ortatatlı, "Güçlü yürekler, minik kanatlar" projesini hayata geçirerek, depremlerin ardından Ankara'ya yerleşen ve uçuşa merakı olan yaklaşık 150 çocuğun aileleriyle iletişim kurdu.

Orhan Ünsal Hava Parkı'na gelen depremzede çocuklar ile aileleri, burada RC uçak ve ambulans helikopterle yapılan gösterileri büyük bir ilgiyle izledi.

Daha sonra tek motorlu uçaklara binerek kenti havadan izlemek isteyen 50 çocuk, piste gelerek uçakların başına geçti.

Depremzede çocuklar, hayatında ilk defa uçağa binerek, yaklaşık yarım saat boyunca gökyüzünde kalıp unutamayacakları anlar yaşadı.

Uçuşun ardından yüzleri gülen çocuklar, depremin kendilerinde bıraktığı manevi hasarı bir nebze olsun hafifletti.

Unutamayacakları bir deneyim yaşayan çocukların havadaki o anlarını AA ekibi görüntüledi.

"Yüzlerinde bir damla mutluluk bırakmak istedik"

Bir öğrencisinin kendisine depremzede çocukları uçurmak istediğini söylemesi üzerine projeyi hayata geçirdiklerini söyleyen Ortatatlı, çok sayıda çocuğa ulaştıkları için çok mutlu olduklarını ifade etti.

Ortatatlı, çeşitli uçuş okullarının da kendilerine destek verdiğini belirterek, "Kurallar çerçevesinde uçmak isteyen 50 depremzede çocuğumuzu, eğitim uçaklarıyla uçurup onların yüzlerinde bir damla mutluluk bırakmak istedik." dedi.

Depremzedeleri evlerinde ziyaret ettikleri sırada duygusal anlar yaşadıklarını anlatan Ortatatlı, "Yaşlı bir teyze elimi öpmek istedi. Gelinini depremde kaybetmiş. Oğlu ve torunu yanında. 'Ne olur torunumu da uçurun' dedi. Bu beni çok duygulandırdı." ifadelerini kullandı.

Ortatatlı, çocukların ve ailelerin kendilerine çok güzel tepkiler verdiğini dile getirerek, şunları söyledi:

"Ben ilk başlarken böyle olacağını düşünmüyordum. Biz birkaç depremzede çocuğu uçurup onları mutlu edelim diyorduk. Destek olan sponsorlarımız ve yardım edenlerle olayı büyüttük. Şu anda çok mutluyum. 2,5 aydır pilotaj öğrencilerim çok yoruldu. Gece gündüz çalıştık. Ama görüyorum çocuklar çok mutlu. İyi ki varlar. Allah bir daha böyle bir felaket yaşatmasın."

"Bir çocuğun kalbine dokunuyorsak ne mutlu bize"

Uçuş sırasında AA muhabirine konuşan Öğretmen Pilot Burak Künyeli, projeyi duyduğunda çok heyecanlandığını ve duygulandığını dile getirdi.

Etkinliğin yoğun ve uzun bir süreç sonunda hazırlandığını belirten Künyeli, "Bizim geleceğimiz çocuklar. İnşallah ilerde havacılık camiasına, vatana ve millete hayırlı çocuklar olurlar. Bir çocuğun kalbine dokunuyorsak ne mutlu bize." şeklinde konuştu.

Çocukların havadayken çok mutlu olduklarını ifade eden Künyeli, onların heyecanını görmenin kendileri için çok değerli olduğunu söyledi.

"Hayaller kurmaya başlıyorlar"

Pilot Melih Ortasarı, çocukların bu etkinlikle pilotluk ve uçuş hakkında bir fikirlerinin oluştuğunu ifade etti.

Çocukların gözlerindeki heyecanı görünce gururlandığını söyleyen Ortasarı, "Uçağa bindikleri andan itibaren, farklı bir hissiyat olduğunu anlıyorlar. Hayaller kurmaya başlıyorlar." dedi.

Uçuşun ardından çeşitli etkinliklerle çocukları eğlendirdiklerini anlatan Ortasarı, verdikleri hediyelerle çocuklara bir hatıra bıraktıklarını aktardı.

Ortasarı, organizasyondan bahsettikleri andan itibaren hem ailelerin hem de kendilerinin çok duygulandıklarını belirtti.

"Biz gökyüzüne aşık Türkiye Cumhuriyeti'nin gençleriyiz"

Başkent Yıldızları Cat Akademi'de yönetici olan Arda Tuna Kaya ise depremlerin ardından açılan yaralara bir nebze olsun faydalarının olması için bu organizasyonda yer aldıklarını söyledi.

Çocuklara simülasyonla da uçuş deneyimi yaşattıklarını ifade eden Kaya, "Biz gökyüzüne aşık Türkiye Cumhuriyeti'nin gençleriyiz. Genel havacılığın gelişmesi için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Çok mutluyuz." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Kahramanmaraş Ankara Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bahar Candan tutuklandı mı? Bahar Candan neden tutuklandı, suçu ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title