Haberler

En Çok Uçak Siparişini Türkler Veriyor

Güncelleme:

Son dönemlerde Türk işadamlarının uçak siparişlerinde atağa kalkması, bu alanda Türkiye'yi Avrupa'da ilk sıraya yükseltti.

Türkler uçuşa geçti. 45 milyon dolarlık yeni jetin Türkiye'ye satılması Avrupa'da büyük ses getirdi. İşadamlarımız, jet satışlarında birinciliğe yükseldi.

45 MİLYON DOLARLIK SİPARİŞ

Takvim'in haberine göre; Zamanı nakit olan patronların tercihi iş jetleri. Özellikle Türk işadamları, jet alımında gaza bastı, Türkiye Avrupa birincisi oldu. Son olarak 45 milyon dolarlık fiyatıyla dudak uçuklatan Dassault'un Falcon 5X model jetine, dünyada ilk siparişi Türkiye'den Cengiz Holding'in patronu Mehmet Cengiz'in verdiği ortaya çıktı.

TÜRKİYE "AVRUPA'NIN BABASI" OLDU

Cengiz, adından söz ettiren bu siparişiyle jet sayısını 2'ye çıkartı. Türkiye'deki iş jetlerinin sayısının 100'ün üzerinde olduğu biliniyor. Türkiye'de jet sahibi işadamları arasında Ferit Şahenk, Mustafa Boydak, Hamdi Akın, Ahmet Nazif Zorlu, İbrahim Çeçen gibi isimler bulunuyor. Patronların jetlerinin şu anki donanımsız satış fiyatları 6.5 milyon dolar ile 45 milyon dolar arasında. Donanımların tutarı da 20 milyon doları bulabiliyor. Dassault şirketinin yaptığı araştırmada da, Türkiye'den satış anlamında 'Avrupa'nın babası' diye bahsediliyor.

HAVADA 11 SAAT KALABİLİYOR

İstanbul-New York arasında duraksız uçabilen Falcon 5X, çift motorlu. Koltuk kapasitesi 16'ya kadar çıkabilen özel jet, sınıfındaki jetler arasında en geniş kabine sahip. Uzun menzilde yüksek konfor sunacak Falcon 5X'in kabinin yüksekliği 1 metre 98 santimetre. Eni ise 2 metre 58 santimetre. Toplam 9 bin 630 kilometre menzile sahip uçak havada 11 saat kalabiliyor. Bu tür uzun uçuşlarda yolcuların rahatı için her türlü konfor düşünülüyor.

4 YILDA YÜZDE 80 ARTIŞ OLDU

Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden edinilen bilgilere göre; iş jeti sayısında 2008-2012 yılları arasında önemli oranda artış görüldü. 2008 yılında 55 iş jetinin bulunduğu Türkiye'de, iş jeti sayısı geçen yılın sonunda 2008'e göre yüzde 80 artışla 98'e ulaştı. Bu yıl rakamın 100'ü aştığı belirtiliyor.

PATRONLAR NE SEVİYOR

Mustafa Boydak: Falcon 2000 / 6.5 milyon $

Fuat Tosyalı: Falcon 2000 S / 27 milyon $

Akın İpek: Gulfstream 450 / 39 milyon $

Nihat Özdemir: Falcon 2000 EX / 14.9 milyon $

Hamdi Akın: Hawker 800 XPI / 3.8 milyon $

Yüksel Yıldırım: Bombardier Global X / 29 milyon $

Nurettin Çarmıklı: Falcon 2000 EX / 14.9 milyon $

Mehmet Ali Aydınlar: Falcon 2000 LX

İbrahim Çeçen: Embraer Legacy 650

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Mustafa Boydak Mehmet Cengiz Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Türk Bayrağı Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title