Haberler

En Büyük 100'E 15, En Büyük 500'E 7 Firma Soktu

Güncelleme:

İSO'nun açıkladığı Türkiye'nin en büyük 500 şirketi listesinde de Torbalı 7 firmayla yer aldı. Başarıyı değerlendiren TTO Başkanı Olgun "Özel teşvik bölgesi ilan edilmeliyiz" dedi.

EN BÜYÜKLER TORBALI'DA

Ege'nin ilk 100 büyük sanayi kuruluşu, EBSO'da düzenlenen toplantıda açıklandı. Üretim ve satışa göre yapılan değerlendirmede birinci Tüpraş, ikinci Petkim Petrokimya ve üçüncü Philsa Philip Morris oldu. Listeye bu yıl 12 firma ilk kez girdi. İlk 100 şirkette 73 firmanın üretim yerinin İzmir olurken, Torbalı listede 15 firmayla yer almayı başardı. Philip Morris 3. sırada kendine yer bulurken, Torbalı, İzmir'in başarısının yüzde 20'sini tek başına karşılamayı bildi. Ege'deki en büyük 100 firma içerisinde dikkat çeken Torbalı, İstanbul Sanayi Odası'nın dün açıkladığı (İSO) Türkiye'nin en büyük 500 firmasının yer aldığı listede de 7 şirketle yer almayı bildi.

YÜZDE 20 ARTIŞ

Ege Bölgesi Sanayi Odası'nın 36 yıldır aralıksız sürdürdüğü, ilk 100 değerlendirmesinin sonuçları geçtiğimiz günlerde açıklandı. 2017 yılı içerisinde firmaların gerçekleştirdiği performanslarının değerlendirilmesi sonucunda liste belirlendi. Üretimden satışa hazırlanan listede geçen seneye göre yüzde 20'lik artışla Torbalı 15 firmayla yer aldı. Listeye giren Torbalılı firmaları arasında ilk sırayı Philsa Philip Morris aldı. Liste sırasıyla,JTI Tütün Ürünleri Sanayi A.Ş., TYH Uluslararası Tekstil Pazarlama San. ve TİC. A.Ş., T.T.L. Tütün San. ve Dış Tic. A.Ş.,Sun Tekstil San. ve Tic. A.Ş., Agromey Gıda ve Yem San. ve TİC. A.Ş. , Europap Tezol Kağıt San. ve Tic. A.Ş., Ekoten Tekstil San. ve TİC. A.Ş. , Verde Yağ Besin Maddeleri San. ve TİC. A.Ş.,Özgörkey Gıda Ürünleri San. ve TİC. A.Ş. , DB Tarımsal Enerji San. ve TİC. A.Ş. , Zümrüt Pazarlama İth. ve İhr. Tekstil San. TİC. LTD. ŞTİ, Heper Metal Döküm San. ve TİC. A.Ş.,Tukaş Gıda San. ve TİC. A.Ş. ve Larth Havlu Radyatör San. ve TİC. A.Ş. şeklinde sıralandı.

12'DEN 15'E ÇIKTI

Geçen seneye göre listedeki firma sayısını 12'den 15'e çıkaran Torbalı, ülke ekonomisine sağladığı katkıyı her sene arttırıyor. İller vergi sıralamasında Türkiye 5. sırada yer alarak İzmir'in ödediği verginin yüzde 55'ini karşılayan, ihracatta 63 ili geride bırakan Torbalı, Türkiye'nin en büyük 500 şirketi arasında 7 şirket ile yer aldı. Dünyaca ünlü birçok firma başta olmak üzere dev marka ve işletmelere ev sahipliği yapan Torbalı, Türkiye genelindeki en büyük şirketler listesine üst sıralardan temsilci yerleştirdi. İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından açıklanan 2017 yılı Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde Torbalı'dan 7 şirket yer aldı.

OLGUN: BAŞARIMIZ ÖDÜLLENDİRLMELİ

Odanın yeni üyeleri ile iftarda bulaşan TTO Başkanı Olgun, ilçenin başarısını değerlendirdi. Üretim ve ekonomi alanında gelen bu sevindirici haberlerin mutluluk verici olduğunu ifade eden Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun: "İlçemizdeki firmalar gerek üretimlerini gerekse satışlarını her yıl arttırıyor. Bu sayede listedeki firmalarımızın hem sayısı hem de sıralaması artıyor. İlçemiz adına gurur verici. Torbalı olarak hem Türkiye, hem İzmir'in hem de Ege Bölgesi'nin 100 akı olmaya devam ediyoruz. Tabinin bunun ödüllendirilmesini bekliyoruz. Teşvik bölgesinde değiliz. Bunca rekoru kıran bir ilçenin teşvik ve yatırım desteklerinde özel bir statüde yer alması gerekiyor" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Torbalı İzmir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title