Haberler

Elvis Presley" Tunus Sokaklarında

ENES KANLI - Tunuslu Hamadi Kafi ya da daha bilinen adıyla "Elvis", Rock'n Roll'un efsane kralı Elvis Presley'e olan benzerliğiyle görenleri kendisine hayran bırakıyor.

ABD'de ve tüm dünyada yaşadığı döneme damgasını vuran Rock'n Roll müziğinin efsane ismi ve beyaz perdenin yakışıklı prensi Elvis Presley (1935-1977), bugün hala daha birçok insan için ilham kaynağı olmayı sürdürüyor. Her yıl doğum ve ölüm yıl dönümlerinde dünyanın farklı bölgelerinden hayranları ABD'nin Memphis kentinde toplanarak onu ve sanatını anıyor.

Tunus sokaklarında dolaşırken bir anda karşılarında saçı, gözlüğü, kolyesi ve yüzükleriyle Elvis'i karşısında görenler, şaşkınlıklarını gizleyemiyor.

Başkent Tunus'un kenar mahallelerinden Hafsi'de, canlandırdığı "Kral" karakteri kostümü içinde AA muhabirine hikayesini anlatan 65 yaşındaki Tunuslu Elvis, 47 yıldır gerçek bir Rock'n Roll ve Kral tutkunu olduğunu ifade etti.

Kafi, 1970'li yıllarda tüm dünyanın olduğu gibi kendisinin de Elvis şarkılarının sıkı bir takipçisi olduğunu söyledi. Hayata başkentin güneyindeki küçük bir kasabada taksicilik yaparak atıldığını belirten Kafi, 40 yıl önce Almanya'nın Hamburg eyaletine göç ettiğini, tatillerini ise Tunus'ta geçirdiğini kaydetti. Kafi, Hamburg'da da taksicilik yapmayı sürdürdüğünü dile getirdi.

"İnsanların bir gün bana 'Elvis' diye sesleneceğini hayal edemezdim"

Kral'a olan hayranlığı sınır tanımayan Tunuslu Elvis, yıllar sonra Rock'n Roll efsanesinin evini ziyaret ederek en büyük hayalini gerçekleştirdiğini söyledi. Kafi, "Kral'ı daha yakından tanımak için 16 Ağustos 1997'de 20. ölüm yılında binlerce hayranı gibi ABD'nin Memphis kentine gittim. Orada bir hafta geçirdim. Evini ziyaret ettim, kıyafetlerini eşyalarını gördüm. Kral'ın hayatı hakkında daha fazla şey öğrendim. Muhteşemdi, o anlar hafızama kazında. Unutamayacağım bir deneyim yaşadım. Orada kendimi Kral'a daha yakın hissettim." dedi.

Bu kadar çok sevmesine rağmen "Hiç bir zaman insanların bir gün bana 'Elvis' diye sesleneceğini hayal edemezdim." diyen Kafi, Elvis Presley'e dönüşmesini sağlayan serüveni ise şöyle anlattı:

"Her şey bundan 6 yıl önce taksime binen bir müşteriyle aramda geçen diyalogla başladı. Arabama binen bir genç kız, 'Arabanda dinlediğin müzikler, saçın Elvis'i çok sevdiğini gösteriyor. Madem onu bu kadar seviyorsun neden onu taklit etmiyorsun? Kıyafetin, mimiklerin, aksesuarların, konuşma biçimin, her şeyinle onu canlandırabilirsin.' dedi. Bir anda kendi kendime düşündüm ve bunu yapmaya karar verdim."

Tunuslu Kafi, Almanya'nın "Elvis Taksi"si

O günden bu yana kostümü, gözlüğü, kolyesi, yüzüğü, mimikleri hatta ses tonuyla Elvis'i canlandırdığını, arabasında daima Elvis müzikleri çaldığını anlatan Kafi, bu değişimin kendisine Almanya çapında büyük bir şöhret kazandırdığını ve insanların kendisini "Elvis Taksi" diye çağırmaya başladığını aktardı.

Avrupa basının da dikkatini çeken Tunuslu Kral, gazetelerde kendisi hakkında çıkan yazı ve fotoğrafları topladığı dosyayı gururla göstererek, "Bundan sonra hayatım değişti. Kral sayesinde, basit bir taksi şoförlüğünden tüm Almanya'da tanınan bir şahsiyete dönüştüm. Almanya'ya gelen dünya yıldızları kendilerini benim karşılamamı ve şoförlük yapmamı istiyor. İnsanlar düğünlerinde, partilerinde, şoförlük yapmam için beni çağırıyor. Bugün Tunus'tayken bile müşterilerim arıyor ve ne zaman Almanya'ya döneceğimi soruyor." diye konuştu.

Tatillerini geçirdiği Tunus'ta da herkesin kendisine "Elvis Presley" diye seslendiğini söyleyen Kafi, Kral'a olan sevgi ve hayranlığını şu sözlerle ifade etti:

"O muhteşem bir sanatçı ve dünyanın en iyi yıldızlarından biri. Hala daha kendi alanında zirvede. Sanatı sonsuza kadar devam edecek. O unutulmayacak bir sembol."

Kaynak: AA / Güncel

Elvis Presley Memphis Almanya Tunus Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title