Haberler

Elleri ve Bacakları Engel Olmadı, 4 Üniversite Bitirdi, Memur Oldu

Elleri ve bacakları engel olmadı, 4 üniversite bitirdi, memur oldu Takılan protezle yürüyen ve görev yaptığı kütüphanede öğrencilerle yakından ilgilenen 34 yaşındaki Birgül Aran'ın şuana kadar yaklaşık 7 bin kitap okuduğu öğrenildiBİNGÖL - Bingöl'de doğuştan elleri ve bacakları dirsekten...

Elleri ve bacakları engel olmadı, 4 üniversite bitirdi, memur oldu

Takılan protezle yürüyen ve görev yaptığı kütüphanede öğrencilerle yakından ilgilenen 34 yaşındaki Birgül Aran'ın şuana kadar yaklaşık 7 bin kitap okuduğu öğrenildi

BİNGÖL - Bingöl'de doğuştan elleri ve bacakları dirsekten itibaren olmayan 34 yaşındaki Birgül Aran, azmiyle tüm engelleri aştı. Şuana kadar 7 bine yakın kitap okuyan ve üniversitede 4 farklı bölümü tamamlayan Aran, memur olduğu kütüphanede öğrencilere hizmet veriyor.

Bingöl'de doğuştan elleri ve bacakları dirsekten itibaren olmayan ve takılan protezle yürüyen Birgül Aran, azmiyle eğitim alanında birçok başarıya imza attı. Şuana kadar 7 bine yakın kitap okuduğu öğrenilen Aran, Sosyoloji, Sosyal Hizmetler, İlahiyat ve Avrupa İslam Üniversitesinde İslami Bilimler bölümlerini bitirdi. Ardından sınava girerek kazanan Aran, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde memur oldu. Memur olarak TOBB Cevdet Yılmaz Ortaokulu'ndaki kütüphanede göreve başlayan Aran, öğrencilere kitap okumayı kısa sürede sevdirmeyi başardı.

Engellerinin aşmak için mücadele verdiğini belirten 34 yaşındaki Aran, "Doğuştan engelliyim iki elim dirsekten iki ayağımda dizden yok. Lise ve ortaokulda çok başarılı bir öğrenciydim ve 4 üniversite okudum. Engelli olmamdan dolayı mimari yapılar, fiziksel engeller bana çok zorluk çıkardı ama bu rağmen engeli aşmak için mücadele ettim"dedi.

Üniversite okuduğu bölümlerin sosyoloji, sosyal hizmetler, ilahiyat ve İslami Bilimler olduğunu aktaran Aran, 4 ay önce memur olarak göreve başladığını kaydetti.

7 bine yakın kitap okudu

Şimdiye kadar 7 bine yakın kitap okuduğunu ve çok sevdiği kütüphane çalıştığını anımsatan Aran, "Engelimin, hayata, başarıya, mücadeleye, insanlığa engel olmadığını kanıtlamak istedim. Bedenin kişiye engel olmadığını sadece görünüşte bir eksiklik olduğunu biliyorum. Başarmak için beyin, vicdan ve sorumluluk lazım. Bende bunları yerine getirebilmek için hayatla, kendimle, çevremle ve engellerle mücadele ediyorum.Kütüphaneye memur olarak atandım, öğrencileri çok seviyorum. Okuduğum kitapları öğrencilere tavsiye ediyorum ve onların seviyesini öneriyorum. Bugüne kadar 7 bine yakın kitap okudum ve halen okumaya devam ediyorum. Kitabın bana güç verdiğini beni ayakta tuttuğuna inanıyorum. Aslında kitap, sırtını akla dayandır diyor" diye konuştu.

Yaklaşık 4 aydır Birgül Aran'la birlikte çalıştıklarını dile getiren Okul Müdürü Murat Pesen ise, "Gayreti, çabası, kendini yetiştirmedeki öz verisi ile bütün herkese örnek olacak bir hayat yaşıyor. Özellikle kütüphanede görevli olduğu süre zarfında çocuklara yardımcı olması, destek olması aslında engelin bazen mazeret olduğunu gösteriyor. İnsan isterse her engeli aşar bize buna gösteriyor" ifadelerini kullandı.

Öğrencilerden Elif Sena Özateş, Bürgül ablasını çok sevdiğini söyleyerek, "Eskiden kütüphaneyi sevmiyordum ama artık seviyorum. Çünkü burada Birgül ablamız bizlere yardımcı oluyor. Benim kitap almama yardım ediyor fikirler veriyor. Çok iyi biri. Elleri yok ama bize çok yardımcı oluyor. Biliyorum oda üzülüyor ama bizler onu çok seviyoruz"diyerek düşüncelerini aktardı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Bingöl Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title