Haberler

Elazığ gündem haberleri... Elazığ'da depreme dayanıklı 18 bin 524 konut teslim edildi

Güncelleme:

Elazığ gündem haberi: Elazığ'da depreme dayanıklı 18 bin 524 konut teslim edildiÇEVRE, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Elazığ'da depreme dayanıklı ve yatay mimariyle inşa edilen 18 bin 524 konutun teslim edildiğini açıkladı.

Elazığ'da depreme dayanıklı 18 bin 524 konut teslim edildi

ÇEVRE, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Elazığ'da depreme dayanıklı ve yatay mimariyle inşa edilen 18 bin 524 konutun teslim edildiğini açıkladı. Bakan Kurum, " Elazığ'da yeni bir şehir kurduk. Şu ana kadar 60 bin vatandaşımızı sağlam, güvenli yuvalarına kavuşturduk" dedi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın, Elazığ'da 24 Ocak 2020'de meydana gelen depremin ardından yürüttüğü çalışmalarda sona gelindi. Kentte ağır hasar alan ve yıkılan evlerin yerine yeni konutlar inşa edildi. Yapımı tamamlanan konutlar, hak sahiplerine teslim edildi. Depremden en çok etkilenen Sivrice'de ise bölgenin mimari yapısına uygun olarak, 305 konut, 86 iş yeri ve bir caminin yapımı 15 ayda tamamlandı.

BAKAN KURUM'DAN AÇIKLAMA

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Devletimiz bütün gücüyle, tüm kurumlarıyla el birliğiyle çalıştı. Elazığ'da yeni bir şehir kurduk. Şu ana kadar 60 bin vatandaşımızı sağlam, güvenli yuvalarına kavuşturduk. Hamdolsun" dedi.

Bakanlık Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen ise Elazığ depreminde yaşanan yıkımın boyutuna işaret ederek, "Elazığ'ın toplamına baktığınızda 23 bin 972 hak sahibi vardı. Bu hak sahiplerinin tespiti, yerlerinin yıkılması ve yerlerine yeni konutların yapılmasında artık şu anda sürecin son aşamasına gelmiş bulunuyoruz. Hatta bugün itibariyle 20 bin 307 tane konutun hak sahibi için kurasını çektik. Bunların içerisinde 18 bin 524 konutun da teslimi gerçekleştirildi. Şu anda 60 bin kişiyi yeni evlerine oturtturmuş durumdayız. 2 yıl içerisinde başarılmış gerçekten olağanüstü bir çalışmanın sonucu" ifadelerini kullandı.

Görüntü dökümü:

- Konutlardan görüntü

- Vedad Gürgen ile röportaj

- Genel ve detay

Haber:  ANKARA,


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İklim Değişikliği Elazığ Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title