Haberler

El Salvador, düşüşe rağmen Bitcoin almaya devam ediyor

Güncelleme:

Orta Amerika ülkesi El Salvador, düşeşe rağmen her biri 19 bin dolar fiyatla 80 yeni Bitcoin daha aldı.

Orta Amerika ülkesi El Salvador, düşeşe rağmen her biri 19 bin dolar fiyatla 80 yeni Bitcoin daha aldı.

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, cuma günü her biri 19 bin dolar fiyatla 80 bitcoin daha aldıklarını bildirdi.

Bukele, söz konusu satın almaların bugün erken saatlerde gerçekleştiğini gösteren zaman çizelgesiyle birlikte, her biri 19 bin dolar fiyatla 1 bitcoin için bir satın alma listesi gibi görünen bir resim paylaşarak, "Bitcoin gelecektir! Ucuza sattığınız için teşekkürler." değerlendirmesinde bulundu.

Ülke hazinesi, toplamda piyasa değeri 46,7 milyon dolar olan 2 bin 381 Bitcoin'e sahip bulunuyor. Ülkenin Bitcoin yatırımlarından zararı yüzde 50'den fazla olması dikkati çekiyor.

El Salvador'da Eylül 2021'de kripto para birimi Bitcoin yasal para birimi olarak kullanılmaya başlanmıştı.

Yurt dışında yaşayan El Salvadorlular ülkelerine yılda 6 milyar dolar gönderirken, El Salvador hükümeti Bitcoin sayesinde para transferini kolaylaştırmayı ve bir milyondan fazla düşük gelirli ailenin değişiklikten fayda sağlamasını hedefliyordu.

En büyük kripto para birimi olan Bitcoin, makroekonomik endişeler ve yüksek profilli kripto şirketlerinde görülen likidite krizinin baskısı altında kalıyor. Bitcoin'in fiyatı dün geçici de olsa 19 bin doların altına inmişti. Bugün ise Bitcoin'in fiyatı 19 bin dolar seviyesinde bulunuyor.

Bitcoin, bu yıl yaklaşık yüzde 58 düştü. Kasım 2021'de tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 68.990 dolarda bulunan Bitcoin, söz konusu tarihten bu yana yüzde 72 değer kaybetti.

Kaynak: AA / Güncel

Togo Cumhuriyeti El Salvador Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title