Haberler

Ekonomi Bakanı Zeybekci: "24 Haziran'dan Sonra Şahlanan Bir Türkiye Olacak"

Ekonomi Bakan Nihat Zeybekci, "Türkiye'yi ekonomik anlamda operasyona tabi tutmaya çalışıyorlar, yok öyle bir şey. Asla müsaade etmeyeceğiz.

Ekonomi Bakan Nihat Zeybekci, "Türkiye'yi ekonomik anlamda operasyona tabi tutmaya çalışıyorlar, yok öyle bir şey. Asla müsaade etmeyeceğiz. Göreceksiniz, 24 Haziran'dan sonra şahlanan bir Türkiye olacak." dedi.

Zeybekci, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) tarafından düzenlenen 2. Uluslararası Darbe Sempozyumu'nun açılışında, Adnan Menderes'in 1957 seçimlerinde yüzde 47,87'lik bir oyla seçildiğini hatırlattı.

Rahmetli Menderes idam edildikten sonra milletin hafızasında "Neden sokağa çıkmadık, neden sahip çıkmadık milletin adamına" şeklinde sözlerin olduğunu vurgulayan Zeybekci, "Rahmetli Adnan Menderes'e karşı yaşanan o mahcubiyet belki o pişmanlık 15 Temmuz'un karşısına çelik çıkmasına sebep oldu. Rahmetli Menderes geceyse 15 Temmuz bir sabahtır." diye konuştu.

Türk milletinin 15 Temmuz hain darbe girişiminde destan yazıp demokrasi için bedel ödediğini aktaran Zeybekci o günkü mücadelenin tarihe altın harflerle yazıldığını dile getirdi.

Türkiye'nin kısa vadeli borçlarının tamamının 190 milyar dolar, Merkez Bankası net rezervinin ve döviz tevdiat hesaplarındaki varlıklarının ise 240 milyar dolar olduğuna işaret eden Bakan Zeybekci, şöyle konuştu:

"İş dünyasının temsilcileri aramızda. Allah aşkına soruyorum, bu şirket tefeciye düşer mi? Böyle bir şirketiniz olsa tefeciye düşer mi? Geçen sene ki ihanete rağmen yüzde 7,4 büyüyen bir Türkiye, 20 aydan beri sanki o hain darbecilere ders olsun diyen ihracatçılar destanı var. Geçen sene bugünler 145 milyar dolar olan Türkiye'nin ihracatı şimdi 162,5 milyar dolar, yıl sonunda 173 milyar dolara gelecek. 1 yılda 1 milyon 360 bin vatandaşına istihdam yaratmış, işsizlik rakamlarını 2 puan aşağıya çekmiş, bütçe açığını yüzde 1,5 ile Avrupa'nın en iyisi olarak tutmuş, ihracatta artışı devam ediyor."

Ekonomi Bakanı Zeybekci, Türkiye'nin 1. çeyrek büyümesinin 10 Haziran'da açıklanacağını hatırlattı.

Türkiye'nin yine dünyada ilk üçte olacağına işaret eden Zeybekci, "Türkiye'yi ekonomik anlamda operasyona tabi tutmaya çalışıyorlar, yok öyle bir şey. Asla müsaade etmeyeceğiz. Göreceksiniz, 24 Haziran'dan sonra şahlanan bir Türkiye olacak. Kendi ayakları üzerinde durmuş, kültür coğrafyası dediğimiz Türk-İslam coğrafyasında yüzlerin dönüldüğü ellerin ona açıldığı bir Türkiye. Onların istediği Türkiye'de el açan bir Türkiye vardı. Memur maaşlarını her ay gelen IMF dilimleriyle ödeyen bir Türkiye vardı. Biz güçlü olacağız, biz dünyada ilk 10'da, Avrupa'da ilk üçün içinde olacağız." şeklinde konuştu.

Programda Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan ve Filistin Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa da konuşma yaptı.

Etkinliğe AK Parti Aydın Milletvekilleri Mustafa Savaş, Mehmet Erdem, Abdurrahman Öz, AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı.

"ADD'ye milletimiz cevap verecektir"

Öte yandan Zeybekci, konferans sonrası gazetecilerin, Atatürkçü Düşünce Derneğinin (ADD) 27 Mayıs ile ilgili paylaşımını sorması üzerine, "Atatürkçü Düşünce Derneği, Atatürk'ün adını bu şekilde kirletiyorsa, Gazi Mustafa Kemal'in adını bu şekilde suistimal ve istismar etmeye kalkıştıysa, yani cüret ettiyse, yani 27 Mayıs'ı haklı gösteren ve onu destekleyen bir yaklaşık içinde bulunduysa, bununla ilgili ilgili kurumların, milletin iradesini basının, medyanın Türkiye'deki diğer sivil toplum kuruluşlarının bunlara hadlerini bildireceklerine inanıyorum. Böyle bir şey yaptılarsa bu millet gereken cevabı verecektir. Milletin bu cevabı verebilmesi için de milletimize bunu iyi anlatmamız gerekiyor. Bu konuda ilgili kurumlarımıza önemli iş düşüyor." değerlendirmesinde bulundu.

Programda Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, ADÜ Rektörü Cavit Bircan ve Filistin Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa da birer konuşma yaptı.

Etkinliğe AK Parti Aydın Milletvekilleri Mustafa Savaş, Mehmet Erdem, Abdurrahman Öz, AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title