Haberler

Ekmek Davası Karara Bağlandı

Manisa’da aralarında Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün de olduğu 47 sanığın yargılandığı ve kamuoyu tarafından ’Ekmek Davası’ olarak bilinen davada, mahkeme kararını verdi.

Manisa'da aralarında Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün de olduğu 47 sanığın yargılandığı ve kamuoyu tarafından 'Ekmek Davası' olarak bilinen davada, mahkeme kararını verdi. Mahkeme heyeti Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Zabıta Müdürü Aydoğan İra ile birlikte,zabıta memurları hakkında, görevlerini yaptıklarından dolayı beraat kararı verirken, diğer sanıklar da çeşitli cezalara çarptırıldı.

"FIRINLARDAN HARAÇ ALDIKLARI" İDDİASIYLA YARGILANIYORLARDI

Manisa'da 2011 yılından bu yana devam eden, suç örgütü kurup ekmek satışında tekelleşmeye giderek ticaret özgürlüğüne engel oldukları, fırınlardan haraç topladıkları iddiasıyla aralarında Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve dönemin Zabıta Müdürü Aydoğan İra'nın da bulunduğu 47 sanığın yargılandığı davanın karar duruşması görüldü.

Manisa 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, "İş ve çalışma hürriyetinin ihlali" ve "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma" iddialarıyla haklarında hapis cezası istenen Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve "Suç örgütü kurma, yağma, tehdit, rüşvet, hürriyeti ihlal, tüzel kişileri araç olarak kullanmak suretiyle dolandırıcılık, var olan suç örgütleri ile korkutucu güçten yararlanarak yağma" suçlarından haklarında hapis cezası istemiyle yargılanan bazı sanıklar ve avukatları hazır bulundu.

BİR ZABITA MEMURUNA 4 YIL 2 AY CEZA VERİLDİ

Başkan Ergün'ün katılmadığı davada avukatı Zeynel Balkız, savunmanın yazılı olarak verildiğini ifade ederek müvekkili hakkında beraat talebinde bulundu. Sanık avukatları tarafından yapılan son savunmada, avukatlar müvekkillerinin beraatini istedi. Mahkeme heyetince incelenen dosyada sanıkların ve avukatların dinlenilmesinin ardından kararı açıklayan Mahkeme Başkanı, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Zabıta Müdürü Aydoğan İra ile birlikte zabıta memurları hakkında görevlerini yaptıklarından dolayı beraat kararı verirken, rüşvet almak suçundan Zabıta Memuru Ümit E.'ye 4 yıl 2 ay ve Fatih T.'ye, 3 yıl 4 ay hapis cezası verdi.

FIRINCILAR KOOPERATİFİNE ÜYE ÇOS SAYIDA KİŞİ CEZA ALDI

Önceki dönemlerde fırıncılar tarafından kurulan kooperetifte görev yapan Hasan A.K., Arif E., Yücel K. ve Hakan G., kaçak ekmekle mücadele için kullanılan fondan menfaat sağlamak, iş ve çalışma hürriyetinin ihlali suçlarından değişen sürelerde hapis cezası aldı. Ayrıca sanıkların haklarında yurt dışına çıkış yasağı da getirildi.

Fırıncılardan Mevlüt Ç.'na ise örgüte yardım etmek suçlaması ile 10 ay hapis cezası verildi. Haklarında 14 farklı olaydan yargılanmaları bulunan Arif E., Kemal E., Hasan A.K., Ümit E., Sabri T., Fatih T., Mustafa K., Yücel Y., Hakan G., Mustafa G. haklarındaki farklı dosyalardan dolayı farklı sürelerde hapis cezası aldı. Hasan A.K., ayrıca ruhsatsız silah bulundurmaktan da 1 yıl 6 ay hapis cezası aldı. Sanıklardan Selim V., Zafer Ş. ve Servet T., sabıka kayıtlarının bulunmamasından dolayı haklarında verilen kararlar tecil edildi.

Temyiz yolları açık olan sanıkların, temyize gidecekleri öğrenildi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cengiz Ergün Aydoğan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title