Haberler

Eğitim Kampüsleri Ödül Töreni - Avcı -

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, eğitim kampüslerine nakledilecek şehir içindeki okulların durumuyla ilgili olarak, "Buralara nakledilecek okullarımızın boşalttıkları binalar, daha küçük yaştaki öğrencilerimiz için ilkokul ve ortaokul olarak kullanılacak.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, eğitim kampüslerine nakledilecek şehir içindeki okulların durumuyla ilgili olarak, "Buralara nakledilecek okullarımızın boşalttıkları binalar, daha küçük yaştaki öğrencilerimiz için ilkokul ve ortaokul olarak kullanılacak. Dolayısıyla eğitim amacıyla yapılmış hiçbir kurumumuz, binamız başka bir amaçla değerlendirilmeyecek

MEB Şura Salonu'nda 3. Grup Eğitim Kampüsleri Ön Seçimli Mimari Proje Yarışması Ödül Töreni düzenlendi.

Bakan Avcı, burada yaptığı konuşmada, tören öncesinde proje örneklerinin yer aldığı sergiyi hızlı bir şekilde gezdikleri için mimarlardan özür dileyerek, olayın Türkiye'de geçtiğini anladıklarını ama kahramanlar hakkında bilgi sahibi olamadıklarını söyledi.

Bu nedenle projelere ilişkin kitap hazırlanacağını dile getiren Avcı, Turgut Cansever ile yaptıkları konuşmalardan Türkiye'de mimarların işinin zor olduğunu hatırladığını dile getirdi.

Türkiye'de mimarlar ve müzisyenlerin gündelik hayatta alanlarıyla ilgili karşılaştıkları kötü örnekler nedeniyle "işkence altında" olduğunu anlatan Avcı, mimar ve müzisyenlerin bunlara tahammül etmek için ruhi direnç gösterdiklerini ifade etti.

Kampüs okul projesini, altyapı ihtiyacını geliştirmek ve mimari kirlenmenin önüne geçecek iyi örnekleri sunmak bakımından imkan olarak gördüklerini aktaran Avcı, 'kampüs' kelimesinin Latince'de, ordugahtan geldiğini ve çatışmayı ifade ettiğini söyledi.

Arapça'dan gelen 'mahalle' kelimesinin 'çözmek' kökünden geldiğini belirten Avcı, bu nedenle "eğitim mahallesi" tabirinin kendisine daha yakın geldiğini dile getirdi.

Kampüslere nakledilecek şehir içindeki okulların ne olacağına ilişkin zaman zaman spekülasyon yapıldığını hatırlatan Avcı, "Buralara nakledilecek okullarımızın boşalttıkları binalar, daha küçük yaştaki öğrencilerimiz için ilkokul ve ortaokul olarak kullanılacak. Dolayısıyla eğitim amacıyla yapılmış hiçbir kurumumuz, binamız başka bir amaçla değerlendirilmeyecek" diye konuştu.

Bugün ödülleri verilen 13 projeyle 33 eğitim kampüsünün mimari projesinin tamamlandığını aktaran Avcı, bu "mahallelerin" özel sektör kaynaklarıyla gerçekleştirileceğini ve Bakanlık tarafından 20 yıllığına kiralanacağını, daha sonra da kamuya devredileceğini bildirdi.

Kampüslerin 10 bin kişilik düşünüldüğünü ancak bunu rasyonel bulmadıkları için hedef kitleyi 5 bine düşürdüklerini dile getiren Avcı, öğrenci ve öğretmenlerin 10 bin kişilik hazırlanmış 5 bin kişinin hizmetine sunulan ferah mekanlarda eğitim göreceğini kaydetti.

Avcı, törenin sonunda yarışmayı kazananlara ve katkıda bulunanlara ödüllerini ve plaketlerini verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Turgut Cansever Nabi Avcı Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title