Haberler

Edremit'te Kitap Fuarı

Edremit Belediyesi tarafından düzenlenen "Edremit Kitap Fuarı" açıldı.

İlçeye bağlı Altınkum Mahallesi Meydanında 50'ye yakın yayın evinin katılımıyla açılan fuar "Ölmez Ağacın Gölgesinde Kitap" sloganıyla düzenleniyor.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Keman Sanatçısı Nevzat Kalender ve Piyano eğitmeni Sinem Petenkaya'nın piyano ve keman dinletisiyle başlayan kitap fuarının açılışına bazı yazar ve siyasetçiler katıldı.

Edremit Kitap Fuarı'nın organizasyonunu gerçekleştiren ve açılış konuşmasını yapan Gazeteci Yazar Necdet Saraç, "Devletler yıkılır, milletler kaybolur, insanlar ölür bir tek şey yaşar. Kitap yaşamaya devam eder. Kitap tıpkı ölmez ağaç gibidir. Belediyecilik sadece yol, su kanalizasyon olmaktan çoktan çıktı. Edremit Kitap Fuarı gibi projeler, hayat dokunan ve değiştiren kalıcı projelere dönüşmeli." diye konuştu.

AK Parti Balıkesir Milletvekili Kasım Bostan da Edremit'te kitap fuarı açılıyor olmasından büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Okuma, yazma ve aydınlanmanın özgür düşünme anlamına geldiğini belirten Bostan, "Okumak, birbirimizin hayat tarzına, düşünce biçimine saygılı olmak demektir. İşte okuyan bir toplumu biz yazarlarımız, şairlerimiz üzerinden inşa edeceğiz. Bu toplumun cehaletini ancak bizim yazarlarımız ortadan kaldırabilir. Ancak yazarlarımızla okurlarımızı buluşturmamız lazım. Kadınlarımızı, gençlerimizi buluşturmamız lazım. Okuyan bir toplumu el birliğiyle inşa etmemiz lazım. Birbirine yumruk sıkan değil birbirine el uzatan bir toplumu ancak okuyarak inşa edebiliriz. Ona vesile olacağını umduğum kitap fuarının Edremit'e hayırlı olmasını diliyorum." diye konuştu.

Konuşmaların ardından fuarın açılış kurdelesi kesilirken, katılımcılar yayın evlerinin stantlarını gezdi. İlk kez düzenlenen fuarda stantlar yoğun ilgi gördü.

13 Ağustos'a kadar sürecek fuar kapsamında Ahmet Yavuz, Ali Semih Çetin, Ali Türkşen, Ali Yıldırım, Prof. Anıl Çeçen, Aslı Erdoğan, Ataol Behramoğlu, Ayşe Sucu, Barbaros Şansal, Can Ataklı, Engin Ayça, Enver Aysever, Erdoğan Aydın, Ergün Poyraz, Ezgi Çataltepe, Feyza Hepçilingirler, Hanefi Avcı, İbrahim Kaboğlu, İnci Aral, Kemal Akkurt ve Prof. Dr. Kemal Kocabaş gibi yazarlar katılacak.

Kaynak: AA / Güncel

Edremit Belediyesi Kasım Bostan Necdet Saraç Altınkum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title