Haberler

Yunanistan'daki orman yangınının yaklaştığı Edirne sınırında yoğun duman hakim oluyor

Güncelleme:

Yunanistan'daki orman yangınının yaklaştığı Edirne sınırında yoğun duman hakim oluyor Türkiye-Yunanistan sınırındaki orman yangınının boyutu gün ağarınca ortaya çıktıEDİRNE Yunanistan'da 5 gündür devam eden ve Edirne'nin bazı sınır köylerine kadar dayanan orman yangının boyutu günün ilk...

Yunanistan'daki orman yangınının yaklaştığı Edirne sınırında yoğun duman hakim oluyor

Türkiye- Yunanistan sınırındaki orman yangınının boyutu gün ağarınca ortaya çıktı

EDİRNE Yunanistan'da 5 gündür devam eden ve Edirne'nin bazı sınır köylerine kadar dayanan orman yangının boyutu günün ilk ışıklarında ortaya çıktı.

Yunanistan'da 5 gündür devam eden orman yangını Türkiye-Yunanistan sınır hattında ilerleyişini devam ettiriyor. Rüzgarın da etkisiyle zaman zaman ürkütücü boyuta ulaşan alevler, Edirne'nin Meriç ilçesine bağlı sınır köylerden de görülebiliyor. Yoğun dumanın hakim olduğu yangın yerinde, dağlık alanlar gözden kayboldu. Dumanların gökyüzünü kapladığı anlar Edirne'nin köylerinden saniye saniye görüntülendi. Günün ağarmasıyla orman yangınından kaynaklanan zarar da belirginleşti. Çok sayıda ağacın ve bitkinin küle döndüğü kameralara yansıdı.

"Yangın Edirne'nin sınır köylerine dayandı "

Küplü Belediye Başkanı Gökmen Altay, yangının köylerinin hemen yanı başında devam ettiğini söyledi. Altay, Meriç Nehri'nin genişliği nedeniyle yangının beldelerine sıçrama ihtimalinin çok düşük olduğunu belirtti. Gece alevleri görünce endişe duyduklarını anlatan Altay, ormanlık alanda bulunan çok sayıda hayvan ve bitki için de endişe duyduklarını belirtti.

"Meriç Nehri'nde su debisinin yüksek olması yüreklere su serpiyor"

Belde halkından Sinan Keskin, yangının günlerdir devam ettiğini söyledi. Havanın kararmasıyla alevlerin korkutucu boyuta ulaştığını ifade eden Keskin, Meriç Nehri'nin su debisinin yüksek ve genişliğin fazla olması nedeniyle çok fazla endişe duymadıklarını söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yunanistan Türkiye Edirne Meriç Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title