Haberler

Edirne'den kısa kısa

Güncelleme:

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu ve CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, Edirne Ticaret Borsasını ziyaret etti.

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu ve CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, Edirne Ticaret Borsasını ziyaret etti.

İl Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Gaytancıoğlu ve Pekcanlı, lisanslı depoya ürün teslim eden üreticilerle sohbet etti, sorunlarını dinledi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Gaytancıoğlu, buğdayın tüccarlar tarafından 6 bin 600 ile 7 bin lira arasındaki fiyatlara satın alındığını, üreticilerin TMO'nun ürün tesliminden 3 ay sonra ödeyeceği 1000 lirayı bekleyemediğini iler sürdü.

Gaytancıoğlu, lisanslı depoda ve hayvan borsasında görüştükleri çiftçilerin hükümetin politikaları nedeniyle mağdur olduklarını iddia etti.

Keşan'da sinekle mücadele devam ediyor

Keşan Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Serkan Doğru, ilçe merkezi ve mücavir alanlarda sinek ilaçlamalarının sürdüğünü bildirdi.

Doğru, yaptığı yazılı açıklamada, sinek ve haşerelerle larva mücadelesinin önemli olduğunu belirtti.

Ekiplerin çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü aktaran Doğru, vatandaşların refahı ve yaşam standartlarını artırmak için çaba sarf ettiklerini dile getirdi.

İlaçlama çalışmalarının yanı sıra dere ve çöplük alanların ıslahı gibi çalışmalar yürütüldüğünü belirten Doğru, şunları kaydetti:

"Bu mücadelenin asıl hedefi sivrisinek, karasinek gibi vektörlerin kaynağında kurutup üremesini engellemektir. Bu mücadelede 2022 kış sezonunda Keşan merkez, Mecidiye, Erikli, Danişment ve Yayla sahillerinde dere ıslah çalışmaları yaptık.

Larva mücadelesi sivrisineğin üreyebileceği durgun sular, fosseptik kuyuları, süs havuzları, kullanılmayan yüzme havuzları, bina altlarında biriken su kaynakları, çiçek altlıklarında biriken sular, atık durumdaki kullanılmayan taşıt lastikleri, dereler, çeltik tarlaları en önemli sivrisinek üreme alanlarıdır. Bu alanlar için 20 günde bir larva mücadelesine uygun larvasitler kullanılarak mücadele yapılmaktadır."?

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Okan Gaytancıoğlu Milletvekili Edirne Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title