Haberler

Dünya şampiyonu Toprak Razgatlıoğlu'na Alanya'da coşkulu karşılama

Güncelleme:

Dünya Superbike Şampiyonası'nda 2021 sezonu şampiyonu Toprak Razgatlıoğlu, Antalya'nın Alanya ilçesinde coşkuyla karşılandı.

Endonezya'da Dünya Superbike Şampiyonası'nın son ayak yarışlarının ilkinde dünya şampiyonluğunu ilan eden ve 2021 sezonu genel klasmanında zirvede yer alan Toprak Razgatlıoğlu, motosiklet konvoyu eşliğinde, kendisi için hazırlanan Atatürk Anıtı'ndaki tören alanına geldi.

Burada karşılanan Razgatlıoğlu, sevenleriyle fotoğraf çektirdi, şampiyonluk kupasını tören alanında bir kez daha kaldırdı.

Dünya şampiyonu Toprak Razgatlıoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, evine geldiği için çok mutlu olduğunu söyledi. Böyle bir karşılamanın kendisini duygulandırdığını anlatan Razgatlıoğlu, "Burada doğdum, büyüdüm. Böyle bir karşılama gerçekten hiç beklemiyordum. Hem şaşırdım, hem duygulandım hem de gerçekten mutlu oldum. Bu şampiyonluğu sadece kendi adıma kazanmadım. Çünkü biz şampiyon olduk. Bu hepimizin başarısı. O yüzden sadece kendi adıma sevinmiyorum. Ülkem ve Alanya adına çok seviniyorum. Çünkü inanılmaz bir şeyi başarmış olduk. Bu kategoride ilk defa bir Türk, dünya şampiyonu oldu." dedi.

Razgatlıoğlu, 13 yıl sonra yarıştığı Yamaha markasının da dünya şampiyonu olduğunu kaydederek, "Çok büyük bir başarı elde ettik. Bunun için de çok mutluyuz. Böyle bir karşılama için de herkese çok teşekkür ediyorum. 6 yıl sonra Jonathan Rea'nın önünde dünya şampiyonu olduk. Seneye daha iyisi için elimizden geleni yapacağız. Hiç bir zaman antrenmanları bırakmadım. Çünkü geçen sene neredeyse her gün antrenman yapıyordum. Şu anda bir aylık boşluğum var. Bu boşlukta birazcık antrenman ve tatil yapmak istiyorum. O yüzden de Alanya'ya geldim. Burası doğduğum büyüdüğüm ve en çok sevdiğim yer. Yeni sezonda elimizden geleni yapıp daha iyisi için savaş vereceğiz." ifadelerini kullandı.

Alanyaspor Kulüp Başkanı Hasan Çavuşoğlu da Toprak'ın başarısının kolay olmadığını belirterek, "Onunla ne kadar gurur duysak azdır. Özellikle motorun üzerinde yarışmak hiç kolay değil. Toprak, dünya şampiyonu olarak aramıza geldi. Rahmetli Arif kardeşimizin emaneti. O da bu gururu yaşamak isterdi. Allah rahmet eylesin kardeşimize." diye konuştu.

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ise hem bölgelerine hem de ülkeye büyük bir gurur yaşattığı için Toprak'a teşekkür etti. Toprak'ın çocukluğunu bildiklerini dile getiren Yücel, "Belki o zaman bunu hayal edemezdik ama bugün daha çok büyük şampiyonlukları ülkemize armağan edeceğini hayal edebiliyoruz." dedi.

Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer de Toprak'ın 2021 Dünya Superbike Şampiyonu olarak ülkesini ve kendilerini gururlandırdığını vurguladı.

Kendisine ve ekibine teşekkür eden Ürkmezer "Daha nice başarılara, kazasız belasız hayırlı bir şekilde ulaşmasını temenni ediyorum." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Toprak Razgatlıoğlu Antalya Alanya Spor Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

WhatsApp uçtan uca şifreleme nedir, neden değişir? Uçtan uca şifreleme nasıl çalışır? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? 16 Nisan baraj doluluk seviyesi yüzde kaç? Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title